27 Şubat Pazartesi 2017
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 8. Sınıf Türkçe Dikey Yayıncılık / 8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Konuğa İkram Dinleme Metni Cevapları

8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Konuğa İkram Dinleme Metni Cevapları

8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Konuğa İkram Dinleme Metni Cevapları

8. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 3. Tema Toplum Hayatı Sayfa 77, 78, 79, 80 Konuğa İkram Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları 

KONUĞA İKRAM

1. ETKİNLİK

Metni dinlerken aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-1-etkinlik-cevaplari


2. ETKİNLİK 

Metni okurken belirlediğiniz önemli cümleleri, anahtar kelimeleri ve kavramları aşağıda belirtilen yerlere yazınız.

Belirlediğim önemli cümleler:

Anahtar kelimeler:

Kavramlar:

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-2-etkinlik-cevaplari


3. ETKİNLİK 

“Ortaya dökmek, canı çekmek, ocağı tütmek” deyimlerinin anlamın öğreniniz. Bunları birer cümlede kullanınız.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-3-etkinlik-cevaplari


4. ETKİNLİK 

a) Aşağıdaki cümlelerde “mutfak” kelimeleri arasındaki anlam ilişkisine dikkat ediniz. “Mutfak” kelime­sinin verilen cümlelerde hangi anlamda kullanıldığını belirtiniz.

b) Siz de yukarıdaki anlam ilişkisine uygun bir kelime seçip bu kelimeyi iki cümlede kullanınız.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-4-etkinlik-cevaplari


5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümleleri metni dikkate alarak sebep-sonuç ilişkisi sağlayacak şekilde tamamlayınız.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-5-etkinlik-cevaplari


6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Metnin hangi bölümünü anlattığını yazınız.

  • Cevap: Sohbet Bölümü.

konuga-ikram-dinleme-metni-6-etkinlik-cevaplari


7. ETKİNLİK 

Sınıfta yapılan konuşmalar sonucunda ulaştığınız düşünceyi özetleyerek aşağıya yazınız.

  • Cevap: Sınıftaki konuşmalarınızı özetleyerek yazınız.

8. ETKİNLİK 

Seçtiğiniz bir yemeği tanıtınız. Bunu yaparken öncelikle yemeğin özelliği, yöresi, malzemeleri, nasıl yapıldığı ve ne zaman ikram edildiği gibi bilgilerden hareketle başlık ve alt başlıklar içerecek şekilde bir taslak oluşturunuz. Daha sonra metninizi aşağıya yazınız.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-8-etkinlik-cevaplari


9. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde vurgulanan öğeleri, altlarını çizerek belirtiniz.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-9-etkinlik-cevaplari


10. ETKİNLİK  

Aşağıdaki cümleyi öğelerine ayırınız. Daha sonra üç farklı öğeye vurgu yapacak şekilde cümleler kurunuz.

  • Cevap:

konuga-ikram-dinleme-metni-10-etkinlik-cevaplari


3 Yorumlar

  1. 8.sınıf öğrencisi

    gayet iyi. teşekkürler

  2. Çok işime yaradı teşekler ederim ben burdan yaptıklarımı kontrol ettim.

  3. ÇOK İYİ İŞİME YARADI

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir