8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Misafirliklerimiz Metni Cevapları

8. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Kitabı Misafirliklerimiz Metni Cevapları

8. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 3. Tema Toplum Hayatı Sayfa 69, 70, 71, 72 Misafirliklerimiz Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları 

MİSAFİRLİKLERİMİZ

1. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen cümlelerdeki altı çizili kelime ve kelime gruplarının anlamını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Bu kelimeleri, sözlük anlamına bakarak gerçek anlamıyla birer cümlede kulla­nınız.

“Yatılı misafir”, “kabul günü” kavramlarının size çağrıştırdıklarını kavramların etrafına oklar çıka­rarak yazınız.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-1-etkinlik-cevaplari


2. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metnin ana fikrini aşağıya yazınız.

  • Cevap:

METNİN ANA FİKRİ Zamanlar her şey değişir ve misafirlik kültürü de zamanla değişmiştir.


3. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen metinlerden hangisi söyleşi türüne örnektir? İşaretleyiniz.,

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-3-etkinlik-cevaplar


4. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen cümleler arasındaki bağlantıyı sağlayan kelimelerin altlarını çizerek bu kelimelerin anlatıma olan katkısını yazınız.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-4-etkinlik-cevaplari


5. ETKİNLİK 

Metnin başlığının “Misafirliklerimiz” olmasını destekleyen ifadeleri metinden bularak aşağıya yazınız.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-5-etkinlik-cevaplari


6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümlede altı çizili kelimeler arasındaki ilişkiyi belirleyiniz.

Sünnetlerimizi, düğünlerimizi birlikte yapar, birbirimizin açlığına ve tokluğuna şahit olurduk.

  • Cevap: Altı çizili olan kelimeler açlık ve tokluk kelimeleri zıt anlamlı kelimelerdir.

“Komşular günü adını vereceğimiz gün, geçmişteki güzel komşuluk ilişkilerini anlatıp tatlı hatıraları yâd etmekten başka ne ifade eder.” cümlesinde altı çizili kelimelerin yerine aynı anlama gelen başka kelimeler kullanarak cümleyi yeniden yazınız.

  • Cevap: Boş bırakılan yere “anıları hatırlamaktan” kelimeleri getirilmelidir.

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki metinde boş bırakılan yerleri metnin bağlamına uygun ifadelerle doldurunuz. Metne bir başlık bulunuz.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-7-etkinlik-cevaplari


8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlerde uygun noktalama işaretlerini kullanınız.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-8-etkinlik-cevaplari


9. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümlelerde virgül işaretinin hangi göreviyle kullanıldığını boş bırakılan satırlara yazınız.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-9-etkinlik-cevaplari


10. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen sorularda boş bırakılan yerleri cevaplar doğrultusunda uygun şekilde doldurunuz.

  • Cevap:

misafirliklerimiz-metni-10-etkinlik-cevaplari


11. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümlelerde koyu yazılmış öğelerin hangi sorunun cevabı olduğunu belirleyip bu öğeleri ilgili soruyla eşleştiriniz.

Cevap:

  • Dün anneannemlere gittim. (kime?)
  • Babam yarın İstanbul ‘dan gelecek. (Nereden?)
  • Dün yorgun olduğum için ders çalışamadım.  (Niçin?)
  • Çocuk gülerek yanıma geldi. (Nasıl?)
  • Aldığım pastayı bir güzel yedim. (Neyi?)
  • Ali dün akşam film izledi. (Ne?)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ