Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 54

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 54

Aşağıda 8B sınıfından Selin’in hazırladığı bir ödev verilmiştir. Bu ödevi inceleyerek farklı canlıların çevreye uyumları hakkında bilgi edininiz.

  • Cevap:

Martı

Laridae familyasından olan martılar, etçildir. Ancak kalıtsal özelliklerini çevre şartlarına göre değiştiren bu canlılar, zaman içerisinde simit vb. gıdalarla da beslenmeye başlamıştır. Bunun en büyük nedeni, martıların doğal yaşam alanlarından göç etmeleri ve şehirlerde yaşamaya başlamalarıdır.

 Kutup Ayısı

En fazla adaptasyona uğrayan hayvanların başında kutup ayısı yer alıyor. Kutup ayılarının rengi aslında siyahtır. Ancak zaman içerisinde tüylerinin yapısı değişmiştir. Bu tüyler güneşten gelen ışığı yansıtarak beyazmış gibi görünmesini sağlar. Kutup ayılarının beyaz görünmesi, bu hayvanların çok daha kolay kamufle olmalarını ve avlanmalarını sağlıyor.  Dünyanın geçirdiği iklim evrelerinde birçok canlı türü yok olmuşken kutup ayıları, içinde yaşadığı çevreye hızlı bir şekilde uyum sağladı. Atalarına göre derileri çok daha kalın olan kutup ayıları -40 / -45 derece soğuğa kadar dayanabiliyor.

Bukalemun

Zaman içerisinde bukalemunların deri hücreleri değişmiştir. Bu hücreler sayesinde bulundukları ortama göre renk değiştirebilirler. Bukalemunlar bu özelliklerini kullanarak daha kolay avlanıyor ve düşmanlarından gizlenebiliyor. Aynı özellikle ahtapotlarda da mevcuttur.

Kaktüs

Adaptasyon sadece hayvanlarda değil birçok bitki türünde gözlemlenir. Örneğin kaktüslerin yaprakları suyu daha uzun süre depolamak için diken şeklini alır. Diken şeklindeki yapraklar, kaktüslerin diğer canlı türlerine karşı korunmasını da sağlar.

 Deve Kuşu

 Binlerce yıllık adaptasyon sürecinde deve kuşlarının bacakları uzamıştır. Boyları 2.5 – 2.7 metre aralığında olan deve kuşları saatte 98 kilometre hızla koşabilirler.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
confused
0
happy
0
clap
0
love
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!