29 Mart Çarşamba 2017
Ana Sayfa / E-Kurs / Dil ve Anlatım Kazanım Kavrama Testleri / 8. Sınıf Türkçe Kazanım ve Kavrama Testi 18 Soruları ve Cevapları Çöz
E Kurs Soruları ve Cevapları

8. Sınıf Türkçe Kazanım ve Kavrama Testi 18 Soruları ve Cevapları Çöz


8. Sınıf Türkçe Kazanım ve Kavrama Testi 18 Soruları ve Cevapları Çöz

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Babam, dün akşam Ahmet Bey’in evine kadar gitti.

B) Üçdört gün sonra bütün gerçekler ortaya çıkar.

C) Ülkemizde erozyonu önlemek için çalışmalar yapılıyor.

D) Kursa giderken eşofmanlarını giymeyi unutmuş.

 

 

1Geçtiğimiz ağustos1 ayında Uluslararası Gökbilim Birliği2,

Prag’da bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda alınan

karara göre Plüton3 artık gezegen olarak kabul edilme-

yecekmiş. Çünkü bir gök cisminin gezegen olabilmesi

için Güneş’in4 yörüngesinde dolanması ve kendi yörün-

gesinde başka gök cisimlerinin bulunmaması gerekiyormuş.

2) Bu parçada numaralanmış bölümlerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A)1.  B) 2.   C) 3.   D) 4.

 

3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Şu tepeyi aştık mı bizim köye yaklaşırız.

B) Malatya’da yediğiniz yemekler güzel miydi?

C) Tatlı mı tatlı bir çocuk gördünüzmü buralarda?

D) Sen sebze yemeklerini sevmiyor musun?

 

4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Öyle bir günki sıcaktan yerimizde duramıyoruz.

B) Hep birlikte yarınki oyun için bilet aldık.

C) Ne yazık ki artık kimse karşısındakini dinlemiyor.

D) En sonunda anladım ki maçı kazanamayacağız.

 

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Bir ara bahçede kedi sesi duyar gibi oldum.

B) Ağabeyimin arkadaşı birkaç gün sonra askere gidecek.

C) Melike, babasından birtakım boya kalemi istemiş.

D) Çocuklar bir an bile tereddüt etmeden cevap verdiler.

 

6) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Kahramanı olmayan bir ulusun geleceği de olmaz.

B) Konya’ya giderken takım elbisemide yanıma aldım.

C) O gelmese de biz yarın pikniğe gideriz.

D) Çantasını her zaman arabada bırakıyor

 

Herşey, Umut ve Ufuk adlı iki kardeşin Gaziantep’te bir

araya gelmesiyle başladı.

7) Bu cümledeki yazım yanlışının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ayrı yazılması gereken sözcüklerin bitişik yazılması

B) Büyük harflerin yazımıyla ilgili yanlışlık yapılması

C) Bağlaç olan de’nin bitişik yazılması

D) Ses olaylarıyla ilgili kurallara uyulmaması

 

8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Yunus Emre Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları sürüyor.

B) Türkiye’nin doğusunda gelecek hafta yoğun kar yağışı görülecek.

C) Çukurca Köyü’nün yanı başındaki Devrez Çayı’nda balık tutulur.

D) Kurtuluş Savaşı’nda milletimiz, eşine az rastlanır bir mücadele vermiştir.

 

9) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Salondaki insanlar birdenbire ayağa kalktı.

B) Birçok aydın bu kitapları tavsiye etmiş.

C) Bu gün ülkemizde bir bayram havası vardı.

D) Sınavdan hiç kimse düşük not almamış.

 

10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) 1995’den beri memleketinden ayrı olduğu için üzülüyordu.

B) İstanbul’a giderseniz Kız Kulesi’ni mutlaka görün.

C) Yıllardır ilk kez bir konuyu güzelce tartışa bildiler.

D) Bir insanı yanlızca dış görünüşüne bakarak tanıyamazsınız.

 

11) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Yüz elli kişilik konferans salonu tamamen doldu.

B) Yarın sabah 08.00’de okulda olması gerekiyor.

C) 50.000 paket kalem göndermişler satmak için.

D) Yarışmada 6’ıncı olunca hayal kırıklığına uğradı.

 

12) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) 28 Eylül 2015’te Ankara’da göreve başladı.

B) Çankaya Köşkü’nün yapımı 1932 yılında tamamlanmıştır.

C) Nemrut Dağı’nda güneşin batışını izlediniz mi?

D) Hepimiz Maraş Dondurması yemek için sıraya girdik

Test 18   1. B   2. A   3. C   4. A   5. C   6. B   7. A   8. C   9. C   10. B   11. D   12. D




Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir