Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87

Leeuwenhoek, 1676’da mikroskopla bakterilerin varlığını keşfeden ilk kişi olmuştur. Bu nedenle Leeuwenhoek, mikrobiyoloji biliminin kurucusu kabul edilmektedir.

19. yüzyılda Alman bilim insanları; Theodor Schwann (Teodor Şı- van), Matthias Schleiden (Matyas Şılaydın) ve Rudolf Virchow’un (Rudolf Virkov) çalışmaları hücrenin canlılık için önemini ortaya koymuştur. Schleiden tüm bitkilerin hücrelerden oluştuğunu ve hücrenin bitkinin temel birimi olduğunu ifade etmiş, çekirdeğin hücre bölünmesindeki rolüne dikkat çekmiştir. Schwann ise hayvanların da bitkiler gibi hücrelerden oluştuğunu (Görsel 2.3) ve bu hücrelerin bitki hücreleri ile özdeş olduğunu, hücrenin canlının yapı birimi sayılması gerektiğini öne sürmüştür. Bu çalışmalara ilave olarak Virchow’un hücrelerin büyümesi ve çoğalması üzerine yaptığı çalışmalar, hücre ile ilgili önemli bir genellemenin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu genellemeye Hücre Teorisi adı verilmiştir. Bu teoriye göre;

♦ Hücre canlının temel, yapısal ve işlevsel birimidir.
♦ Bütün canlılar, bir ya da daha fazla hücreden oluşmaktadır.
♦ Yeni hücreler, var olan hücrelerin bölünmesi sonucu meydana gelir.

Bu teori hücre biyolojisinin (sitoloji) geliştirilmesine temel oluşturur. Bilim ve teknolojideki gelişmeler doğrultusunda objeleri ışık mikroskoplarına göre çok daha fazla oranda büyütebilen elektron mikroskobunun geliştirilmesiyle hücre hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşılmış ve aşağıdaki ifadeler hücre teorisine eklenmiştir.

♦ Hücreler kalıtım maddesi içerir ve bunu bölünerek yavru hücrelere aktarır.
♦ Tüm metabolik olaylar hücre içinde gerçekleşir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!