Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sorularınız

Yılanların Zehri Neden Kendilerine Zarar Vermez

Yılanların Zehri Neden Kendilerine Zarar Vermez

Zehirli bir maddenin insana etki edebilmesi için öncelikle vücut sıvılarına karışması ve doku tarafından emilebilmesi gerekir. Zehrin ilgili organa ulaşması bu yolla gerçekleşir. Daha sonra zehir hücrenin içine girer metabolizmaya karışır ve vücut bu yabancı maddeyi tanıyarak bağışıklık sistemini harekete geçirir.

Zehirli bir yılan insanı ısırdığında da akıttığı zehir öncelikle kan damarlarına geçerek kana karışır. Kan yoluyla kan üretici organlara ulaşır. Ulaştığı dokulardan hücre içine sızar. Vücut zehri tanımadığı için alarm verir ve bağışıklık sistemi antikor üretir. Bu arada kan hücreleri zarar görür ve yok olmaya başlar. Bağışıklık sistemi vücudu bu zehirden koruyabilmek için akyuvar sayısını arttırır ve dolayısıyla zehirlenen kişinin ateşi yükselir, cildinde morluklar ortaya çıkar.

Ancak tüm bu olaylar esnasında zehri taşıyan ve insana akıtan yılan hayatta kalmayı başarır. Çünkü zehirli hayvanlarda bu zehirler belirli keselerin ya da bezlerin içinde saklanır. Saklandıkları yerden hayvanın dişine, iğnesine ya da dikenine uzun kanallarla taşınarak doğrudan dışarıya verilir. Böylece zehri taşıyan hayvan hiç etkilenmeden avını öldürmeyi başarır.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!