Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Deyimler

Gemileri Yakmak Deyiminin Açıklaması Anlamı Hikayesi Kısa

Gemileri Yakmak Deyiminin Açıklaması

Gemileri Yakmak Deyiminin Anlamı

Gemileri Yakmak Deyiminin Hikayesi Kısa

Gemileri Yakmak Deyiminin Öyküsü

GEMİLERİ YAKMAK DEYİMİNİN ANLAMI

  • Her şeyi göze almak. Hiçbir fedakârlıktan kaçmamak

GEMİLERİ YAKMAK DEYİMİNİN ÖYKÜSÜ

Ünlü Emevi komutanlarından Tarık bin Ziyad, M.S. 711 yılında, 12 bin kişilik ordu­suyla bugün kendi adını taşıyan Cebelitarık Boğazı’ndan gemilerle İspanya’ya geçti.

Karaya ayak basar basmaz, ilk emrini ver­di adamlarına:

“Gemileri yakın!”

Hemen yerine getirildi emri.

Herkes şaşkınlık içinde, alev alev yanan gemileri seyrederken bir haber geldi: İspanya Kralı Rodrik, 100 bin kişilik ordusuyla üzerleri­ne doğru geliyordu.

Herkes telaşlanırken Tarık bin Ziyad sevin­di bu habere. Askerlerinin önünde yüksek bir yere çıktı. Gür bir sesle konuşmaya başladı:

, “Askerler! Artık bizim için geri dönmek yok! Arkanızda düşman gibi deniz, önünüzde deniz gibi düşman var! Nereye kaçacaksınız? Direnmekten başka şansınız yok. Canınızı kı­lıçlarınızla kurtarmaktan başka şansınız yok! Kısa bir süre, her türlü güçlüğe katlanmayı göze alacaksınız, sonra uzun süre rahat ede­ceksiniz. Düşmanın silahı, teçhizatı ve erzakı boldur. Sizin silah olarak kılıçlarınız var ama erzakınız kısıtlı… Karnınızı doyurmak için gerekli erzakı da düşma­nın elinden alacaksınız!”

Tarık bin Ziyad ile İspanya Kralı’nın orduları o gün, orada savaşa tutuştu. Savaşı kazanan Tarık bin Ziyad, Endülüs Emevi Devleti’nin temelini o gün, orada attı.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!