Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sorularınız

Vücudumuzdaki Damarların Uzunluğu Ne Kadardır

Vücudumuzdaki Damarların Uzunluğu Ne Kadardır

İnsan bedenindeki tüm organlar görevlerini yerine getirmek için kana ihtiyaç duyarlar. Bir organa kan ulaşmadığı takdirde organ belirli bir süre sonra işlevini yitirir ve ölür. Ancak büyük yaralanmalar dışında böyle bir olay insan vücudunda pek görülmez.

Çünkü vücudun her tarafını saran dolaşım sistemi öyle mucizevî bir ağ yapısına sahiptir ki, vücudun en uzak noktasına bile kan her zaman gerektiği kadar ve gereken zamanda ulaşır. Bu görevin yerine gelmesi için insan bedeninin her noktası damar adı verilen irili ufaklı milyarlarca boruyla kaplıdır. Eğer bu damarları düz bir satıh üzerine yaymaya kalkarsak, tek insandaki damar sisteminin toplam uzunluğunun yaklaşık 100.000 kilometreyi bulduğunu görürüz.

Üstelik vücudun damar sistemi öyle mükemmel bir işleyişe sahiptir ki, damarlar vücudun hiçbir noktasında düğümlenmezler, gereksiz yerlere açılmazlar, kör noktaları yoktur. Tüm vücudu dolaşırlar ve yine aynı noktaya geri dönerler. Yeryüzünde insan yapımı böyle bir tesisat yapmak mümkün değildir. Nitekim binalarda özel alaşımlı borular kullanıldığı halde birkaç yıl içinde bu boruların bazılarının çürümesi, su sızdırması ya da rutubete sebep olması kaçınılmazdır. Üstelik bu tesisat yerinde sabit durduğu ve sadece birkaç kilometreden oluştuğu halde. İnsanın 100 bin kilometrelik damar sistemi ise tüm hareketliliğine rağmen tamire ihtiyaç duymaz ve hayat boyu görevini aksatmaz.

Faydalı Bilgi: “Şiir yorumlamak” bilgi tecrübe ve de disiplin gerektirir. Yıllardır mesleğimizin vermiş olduğu birikimle sizler için hemen her konuda yazılmış olan “şiirleri yorumlamak”tayız. Bu “şiir yorumları”nı ayrı bir başlık altında sizler faydalanın diye toplamış bulunmaktayız. Sizlerden gelen şiir önerilerine de açığız. Yeter ki sayfamızı ziyaret ederek bizlere yorumlamamızı istediğiniz şiirlerin adlarını gönderin. Elimizden geldiğince en kısa sürede sizlere dönüş yapacağımızdan emin olabilirisiniz. “Şiir yorumları” kısmında şiirlerin ayrıntılı tahlilini ses olaylarını şiirde yer alan sanatları ve de “şiirin geniş bir yorumu”nu bulabilirsiniz. Hem Türk hem de Dünya şiirine damga vurmuş birçok şiirin incelemesi ve yorumlaması için sayfamızı ziyaret etmeniz yeterlidir. Umarız bu çalışmamızı beğenirsiniz. Hepinize şiirli güzel günler dileriz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!