Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları / 10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 304 Cevabı
10. Sınıf Biryay Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 304 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 304 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 304 Cevabı 

1. Metnin ana düşüncesi nedir? Ana düşünceyi ifade eden cümleyi söyleyiniz.

  • Cevap: Baş parmağın önemi.

2. Yazar düşüncesini nasıl destekliyor? Açıklayınız.

  • Cevap: Örnekler vererek açıklamalar yaparak.

3. Okuduğunuz metinde hangi anlatım türü ağırlıklı olarak kullanılmıştır?

  • Cevap: Açıklayıcı anlatım ve betimleyici anlatım

4. Metindeki örtük iletileri aşağıya yazınız.

  • Cevap: İnsanlığın gelişimi
  • İnsanlık için başparmağın önemi

5. Yazarın kurduğu uzun cümlelerin anlatıma etkisi nasıldır? Açıklayınız.

  • Cevap: Bazı yerlerde okuru sıksa da gayet başarılıdır.

6. Yazarın üslubunu deneme türünden yola çıkarak değerlendiriniz.

  • Cevap: Üslübu sade halkın anlayacağı akıcı bir dildir.

Eleştirel Okuma

1. Yazarın başparmakla ilgili düşüncelerine katılıyor musunuz? Tartışınız.

  • Cevap: Evet. Çünkü alet kullanmayı başarmak insanları diğer canlılardan üstün kılmaktadır.

2. Aşağıda Ahmet Haşim’in Mukaddime adlı şiiri verilmiştir. Okuduğunuz deneme ve bu şiiri dil açısından karşılaştırarak değerlendiriniz.

  • Cevap: Şiir daha farklı bir özelliktedir. Dil ağırdır. Ölçülü kafiyelidir.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir