Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı
10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Çözümleri

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Gülten TEKBAŞ, Asım EKİZ, Yusuf AYDIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Soner GİRGİN tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Ömer GÜLÖZ var.

10. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı 

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Türkiye’de nüfus ve yerleşmeyi etkileyen doğal faktörler hangileridir?

  • Cevap: İklim, yer şekilleri ve su kaynaklarıdır.

2. Türkiye’de kır ve kent ayrımı hangi ölçüte göre yapılmaktadır?

  • Cevap: Nüfus.

3. Sürekli olan köy altı yerleşmeleri hangileridir?

  • Cevap: Mezra, mahalle ve divan.

4. Askerî şehirlerin özelliği nedir?

  • Cevap: Gelişmelerinde orada bulunan askerî birliklerin payının fazla olması.

5. Toplu yerleşmelerin kurulduğu yerlerin özelliği nelerdir?

  • Cevap: Su kaynaklarının sınırlı ve yer şekillerinin az engebeli olması.

B. Aşağıdaki cümlelerin noktalı yerlerini uygun sözcüklerle tamamlayınız.

  • Cevap:

1. İzmir, nüfusuna göre metropoliten şehirler grubundadır.
2. Doğu Anadolu’da nüfus ve yerleşmelerin az olmasının nedenleri iklim, yer şekilleri ve iş olanaklarının sınırlı olmasıdır.
3. Şanlıurfa, fonksiyonlarına göre tarım şehridir.
4. Çatalca ve Kocaeli yarımadalarında nüfus ve yerleşmenin yoğun olmasının nedenleri sanayinin gelişmiş olmasıdır.

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların karşısına “D”, yanlış olanların karşısına “Y” yazınız.

  • Cevap:

1. İl, ilçe ve köy, yerleşim birimlerinin idari bakımdan sınıflandırılma şeklidir. (D)
2. Oba yerleşmelerindeki ekonomik etkinlik tarımdır. (Y)
3. Karabük, fonksiyonu bakımından maden şehridir. (D)
4. Sinop çevresinin yerleşmeye az elverişli olmasının nedeni iklimdir. (Y)

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinin yerleşmeye elverişli olmamasında iklimin etkisi yoktur?
A) I B) II C) III D) V E) IV

  • Cevap: A

2. Türkiye’nin bulunduğu yer, ilk yerleşik hayatın başladığı dönemden itibaren birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
Bu durum Türkiye’nin bulunduğu yerin,
I. Su kaynakları
II. İklim
III. Tarım
etmenlerinden hangilerinin elverişli olmasının sonucudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: E
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir