Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 231 Cevabı

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 236 Cevabı
10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Çözümleri

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 236 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 236 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Gülten TEKBAŞ, Asım EKİZ, Yusuf AYDIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Soner GİRGİN tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Ömer GÜLÖZ var.

10. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 236 Cevabı 

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. En uzun kara yoluna sahip ülke hangisidir?

  • Cevap: ABD.

2. Hangi ülkelerde kıta aşırı demir yolu bulunmaktadır?

  • Cevap: Kanada ve Rusya’da.

3. Hava yoluyla yük taşımacılığında daha çok hangi ürünler tercih edilir?

  • Cevap: Yükte hafif, pahada ağır maddeler.

B. Aşağıdaki cümlelerin noktalı yerlerini uygun sözcüklerle tamamlayınız.

  • Cevap:

1. Yeryüzündeki ilk ulaşım kara yoluyla başlamıştır.
2. Demir yolu ulaşımının başladığı ülke İngiltere’dir.
3. Hava yolu ulaşımının en fazla olduğu ülke ABD’dir.

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların karşısına “D”, yanlış olanların karşısına “Y” yazınız.

  • Cevap:

1. İlk kara yolunu Asurlar ve Romalılar yapmıştır. (D)
2. Demir yolu uzunluğu en fazla olan ülke Norveç’tir. (Y)
3. Malakka Boğazı Hint Okyanusu’nda yer alır. (D)

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerin hangisinde kara yolu ağı daha azdır?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: D

2. Aşağıdakilerden hangisi Orta Doğu petrollerinin dünyaya açılan kapısıdır.
A) Panama Kanalı
B) Hürmüz Boğazı
C) Süveyş Kanalı
D) Malakka Boğazı
E) Kiel Boğazı

  • Cevap: B

3. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen doğrultulardan hangisinde deniz yolu trafiği daha yoğundur?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: A

4. I. Tek seferde çok yük taşıması
II. Az yakıtla çok uzak mesafelere gidilebilmesi
III. Alternatif yollar oluşturabilmesi
Yukarıdakilerden hangileri uluslararası ticari taşımacılıkta daha çok deniz yolunun kullanılmasının nedenidir?
A) Yalnız I D) I ve II B) Yalnız II C) Yalnız III E) I, II ve III

  • Cevap: E
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir