Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları (MESEM)

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 (MESEM)

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 (MESEM)

BİLİNMEYEN BAZI KELİME VE KELİME GRUPLARI

gailesiz: Dertsiz, huzurlu, dinç,
kesmik : Başakla karışık iri saman.
mertek : Yapıda kullanılan dört köşe veya yuvarlak, kalınca ağaç,
yeygi : Hayvanlar için saklanan kışlık yiyecek, yem.
yılkı : Başıboş bırakılmış at veya eşek.

METİN VE TÜRLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

“Yılkı Atı” adlı metinde bir atın hayata karşı tutunma süreci ve bir köylünün gerçeklerle yüz yüze kaldığında yaşadıkları Abbas Sayar’ın akıcı üslubu ve gerçekçi anlatımıyla verilmiştir.

Toplumcu Gerçekçi Romanlar

Cumhuriyet Dönemi yazarları; sıradan insanı konu etmenin, Anadolu’ya yönelmenin verdiği deneyimle oradaki sorunları da görmeye başladılar. Toplumcu gerçekçi anlayış realizm akımını benimsemiş; ağa-köylü, patron-işçi, zengin-fakir, aydın-cahil gibi çatışmaları konu edinmiş; toplumsal adaletsizlikleri, ideolojik fikirleri, köyden kente göçün sıkıntılarını anlatmıştır. Bu anlayışta roman dili konuşma diline yakındır. Kahramanlar genellikle yöresel ağızlarıyla konuşturulur.

Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Fakir Baykurt, Kemal Tahir, Necati Cumalı, Sabahattin Ali, Rıfat İlgaz, Abbas Sayar, Mahmut Makal, Samim Kocagöz, Talip Apaydın, Muzaffer İzgü toplumcu gerçekçi anlayışla eserler veren yazarlardan bazılarıdır.

Orhan Kemal’in Bereketli Topraklar Üzerinde, Murtaza, Hanımın ; Yaşar Kemal’in ince ;

Fakir Baykurt’un Yılanların Öcü; Kemal Tahir’in Sağırdere] Rıfat İlgaz’ın Karartma Cumalı’nın Tütün Zamanı-, Mahmut Makal’ın Bizim Köy adlı romanları toplumcu gerçekçi anlayışla yazılan eserler arasındadır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 100 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!