Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları (MESEM)

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127 (MESEM)

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127 (MESEM)

METİN VE TÜRLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Yazar, “İstanbul Efendisi” adlı eserinde bir aşk hikâyesini konu edinmiştir. Yazar, Lale Devri’nden sonraki gündelik yaşamı ve sosyal ilişkilerin portresini çizmektedir.

Millî Edebiyat Dönemi’nde Tiyatro

1908’de II. Meşrutiyet’in getirdiği özgürlük, tiyatro etkinliklerini de etkilemiş, hız kazanan tiyatro çalışmaları Milli Edebiyat Dönemi’nde de sürmüştür. Bu dönemdeki ilk girişim resmi bir tiyatro kurulmasıdır. 1915’te kurulan ve Darülbedayi adını taşıyan bu ilk OsmanlI tiyatrosu amacı bakımından aynı zamanda bir okul niteliği taşır. Burada okuma, telâffuz, dram, dans ve edebiyat gibi dersler verilir; önemli tiyatro insanları yetiştirilir. Ünlü tiyatro insanımız Muhsin Ertuğrul burada öğretmenlik yapar. Darülbedayide sergilenen ilk oyun Hüseyin Suat Yalçın’ın Çürük Temel adlı uyarlamasıdır. Onu Halit Fahri Ozansoy’un Baykuş adlı eseri izler.

Millî Edebiyat Dönemi’nde tiyatro Rumeli ve Anadolu’ya yayılmıştır. Tiyatronun yalnızca İstanbul’un değil, bütün Türkiye’nin sorunlarına uzanması gerektiği bilinci yerleşmeye başlamıştır. Bu dönem oyunlarında OsmanlI tarihindeki zaferler, kahramanlık hikâyeleri, çok eşlilik, kadın hakları, bozuk düzen gibi konular işlenir.

Bu dönemde tiyatro yazarlarından biri Müsahipzade Celâl, diğeri de İbnürrefik Ahmet Nuri Sekizin- ci’dir. Bu iki oyun yazarıyla birlikte dönemin roman ve öykü yazarlarından Aka Gündüz, Reşat Nuri Güntekin, Ömer Seyfettin, Halide Edip Adıvar, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Mithat Cemal Kuntay ile Halit Fahri Ozansoy ve Yusuf Ziya Ortaç gibi şairler de oyunlar yazmışlardır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 127 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!