Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 186

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 186 Ordinat Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 186

HAZIRLIK

1. Sizce kurallar niçin gereklidir? Tartışınız.

  • Cevap:

Kurallar, bir toplumda ya da bir organizasyonda yaşamanın ve çalışmanın düzenini sağlamak için gereklidir. Kurallar, insanların birbirlerine uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasını ve çalışmasını sağlar. Bu sayede, bir toplumda veya bir organizasyonda bir anlaşmazlık olmaması için gerekli olan bir çerçeve sağlar.

Ayrıca, kurallar, insanların birbirlerine saygı duymasını ve birbirlerine zarar vermemesi için gereklidir. Kurallar, insanların birbirlerine ve çevrelerine zarar vermemesi için önlemler alır ve bu sayede, toplumda veya organizasyonda düzen ve güven sağlar.

Kurallar ayrıca, bir toplumda veya bir organizasyonda uygulanacak olan yasaların temelini oluşturur. Yasalar, bir toplumda veya bir organizasyonda uygulanacak olan daha genel ve kapsamlı kuralları içerir. Yasalar, bir toplumda veya bir organizasyonda hukukun üstünlüğünü sağlar ve insanların haklarını korur.

Sonuç olarak, kurallar, bir toplumda veya bir organizasyonda düzeni, saygıyı ve güveni sağlamak için gereklidir. Bu sayede, insanlar bir arada düzenli ve uyumlu bir şekilde yaşayabilir ve çalışabilirler

2. Ütopya ve distopya kavramlarını araştırarak Campanella’nın “Güneş Ülkesi” adlı ütopyası hakkında bilgi edininiz ( 1. etkinliğe yöneliktir. ).

  • Cevap:

Ütopya; herkesin mutlu, yaşamın getirdiği sıkıntılardan ve olumsuz duygulardan uzak olduğu bir evren anlamına gelirken; distopya, bireyin sistemin dayatmalarına maruz kalıp çöküş yaşadığı ve olumsuz duygulardan asla kurtulamadığı ya da bu olumsuz duygulardan kendi isteğiyle kurtulamadığı bir evreni çağrıştırır.

Campanella’nın “Güneş Ülkesi” adlı ütopyası, Tommaso Campanella tarafından yazılmış bir ütopya romanıdır. Bu roman, 17. yüzyılda yazılmış ve gelecekteki bir toplumun tasarımını konu almaktadır. “Güneş Ülkesi” adlı bu ütopya, insanların mutlu, eşit ve adil bir şekilde yaşayacağı bir toplumu tasarlamıştır.

Güneş Ülkesi, yıllarını hapishanede geçirmiş ve defalarca işkenceye maruz kalmış İtalyan filozof Tommaso Campanella’nın, yaşadığı dönemin devlet yapısı ve toplum düzeninden memnuniyetsizliği üzerine kaleme aldığı bir ütopyadır.

3. “Gelecek hayali” temasını işleyen bir sinema filmi izleyerek sınıfta “gelecek yüzyılda Türkiye” konulu bir sunum hazırlayınız.

  • Cevap: Gelecek Yüzyılda Türkiye teknolojik anlamda çok gelişmiş, modern ve gelişmiş bir ülke olacaktır. Bu görüşe uygun bir şekilde sunum hazırlayabilirsiniz.

4. Fabl türü hakkında bir araştırma yapınız (2. etkinliğe yöneliktir.).

  • Cevap: Fabl ya da Öykünce sonunda ders verme amacı güden, güldüren, düşündüren ve genellikle manzum öykülerdir. İnsana ait bir özelliğin insan dışında bir varlığa verilmesidir. Fablların kahramanları genellikle hayvanlardır. Ama bu hayvanlar insanlar gibi düşünür, konuşur ve insanlar gibi davranır.

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 186 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!