Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ordinat Yayınları

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 188

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 188 Ordinat Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 188

Çatı kirişlerine tüneyip orada yumurtluyorlar, yumurtalar da yere düşüp kırılıveriyordu. Napoleon, hiç kuşkusuz, hızla ve acımasızca önlem almakta gecikmedi. Tavukların tayınlarının kesilmesini emretmekle yetinmedi, tavuklara azıcık da olsa yem vermeye kalkışan bütün hayvanların idam cezasına çarptırılmasını öngören bir buyruk da çıkarttı. Buyruklara uyulmasını köpekler sağlayacaktı. Tavuklar, beş gün kadar direndilerse de sonunda teslim olarak folluklarına döndüler. Bu arada ölen dokuz tavuk meyve bahçesine gömülmüş, tavukların kanlı ishalden öldükleri söylenmişti. Whymper’ın olup bitenlerden haberi bile olmamıştı; yumurtalar vaktinde teslim ediliyor, haftada bir çiftliğe kadar gelen bir yük arabası yumurtaları alıp götürüyordu.

Bu arada, Snowball hiç ortalıkta görünmemiş; komşu çiftliklerden birinde, ya Foxwood’da ya da Pinchfield’ da saklandığı söylentileri yayılmıştı. Artık Napoleon’un öteki çiftçilerle arası biraz düzelmişti. Avluda, on yıl kadar önce bir akgürgen korusu açılırken kesildikleri için artık iyice kurumuş olan koca bir kereste yığını duruyordu. Whymper, Napoleon’a bunları satmasını salık vermişti. Bay Pilkington da Bay Frederick de keresteleri almaya can atıyorlardı ama Napoleon hangisine satacağına bir türlü karar veremiyordu. Frederick’le anlaşır gibi olduğunda Snowball’un Foxwood Çiftliği’nde saklandığı haberi geliyor, Pilkington’a yönelir gibi olduğunda Snowball’un Pinchfield Çiftliği’nde gizlendiği söylentisi yayılıyordu.

Çiftliğe gelen ziyaretçilere erzak depolarının dolu olduğunu söyleyip onlara üzerlerini sadece buğday ve yiyecekler örttürdüğü kum yığınlarını erzak diye gösterir.

Daha önce ilkelerin değiştirilmesi ile yaşadıkları kafa karıştıran durum nedeniyle isyan eden tavukların büyük domuzun yetiştirdiği köpeklerce öldürülmesi üzerine hayvanlar “Hiçbir hayvan diğerini öldürmeyecek.” olan hükmü “Hiçbir hayvan diğer bir hayvanı sebep olmadan öldürmeyecektir. ” şeklinde uygularlar. Ancak bunda da hayvanlar ilkeyi yanlış ezberlediklerini düşünürler. Bu olaylar olurken büyük domuz hayvanlar arasında hâlen üstün sıfatlarla nitelendirilirken her türlü güzellik ona atfedilmeye başlanır.

Çiftliğe dışarıdan saldırı olduğunda, yel değirmeni yıkıldığında, bütün hayvanlar yaralanıp bazısı da öldüğünde ağır yaralı bir hayvan neden tüfek atıldığını sorgular. Büyük domuz ise bunun zaferi kutlamak için olduğunu söyler. Hangi zafer olduğunu soran hayvana karşı büyük domuz, düşmanı topraklardan kovduklarını, yıkılan şeylerin yerine yenisinin yapılabileceğini ve liderleri sayesinde düşmanı kovduklarını söyler. Böylece büyük domuz madalya ve nişanla çıkarak bütün hayvanları zaferden dolayı tebrik eder ve hayvanları büyük bir zafer kazanmış olduklarına inandırır.

Zaman içinde büyük domuz başka kararlar da alır. Arpaların bundan sonra domuzlara tahsis edileceği, gazdan tasarruf etmek için ahırdaki fenerlerin kaldırılacağı, hiçbir domuzun çiftlikteki alelade bir işle uğraşmayıp sadece yönetimle ilgileneceği, domuzlardan başka hiçbir hayvanın yönetime karışamayacağı ve de domuzlar dışındaki tüm hayvanların ağustos ayında pazar günleri dahi çalışacağı ve çalışmayanın yiyeceğinin yarıya ineceği bildirilir.

Yıllar geçtikçe domuzlar gitgide insanlara benzemeye başlarlar. Dik yürürler, kamçı taşırlar ve de elbise giyerler. Ve sonunda animalizm öğretisinin tek bir ilkesi kalır: “Bütün hayvanlar eşittir fakat bazı hayvanlar ötekilerden daha fazla eşittir. ” Napolyon artık bir insan ile anlaşmaya niyetlenir. Hayvan Çiftliği olarak değiştirdiği çiftliğin ismini de daha uygun düşeceğini iddia ettiği “Manor Farm” (Tımar Çiftliği) olarak değiştirir. Çiftlik evinin camından içeri elit gruba doğru bakıldığında hayvanlar bile hangileri hayvan hangileri insan söyleyemez.

Geogre Orwell, Hayvan Çiftliği çev.: Celal Üster (Metnin orijinaline uyulmuştur.)

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 188 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!