Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2020 DGS Sınav Tarihi Belli Oldu!

2020 DGS başvuruları ve DGS sınavına yönelik açıklamalar gerçekleşti.

2020 DGS Sınavı Ne Zaman?

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) başvuru tarihi, 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek isteyen öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyordu. Konu ile ÖSYM’den gelen açıklamalara göre; COVID-19 sürecinde olduğumuz bu günlerde, bu salgının bir nebze olsa dahi önüne geçmek için sınav tarihlerinin yeniden düzenlendiği ve başvuru tarihlerinin revize edildiği belirtildi. Belirtilen ifadelere yönelik açıklama yapan ÖSYM, sınav takviminde yaptığı güncellemeyle DGS başvurularının ne zaman yapılacağını açıkladı.

Yükseköğretim programlarına geçmek isteyen öğrencilerin yoğun ilgi ve istek gösterdiği Dikey Geçiş Sınavı COVID-19 sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Şimdi ise DGS sınavının tarihi, ilgili kişilere duyuruldu.

DGS ile adaylar Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenmiş 4 yıllı lisans programlarına başvuruda bulunabiliyor. Bu nedenle, 2 yıllık bölümlerden mezun olan öğrenciler tarafından takip edilen konular arasında yer alıyor.

Oldukça fazla öğrencinin hazırlık sürecinde olduğu DGS sınavının başvuru tarihi,  9 Haziran ve 17 Haziran tarihleri olarak belirlendi.

ÖSYM, COVID-19 sebebiyle ertelediği sınavların başvuru tarihini yeniden güncelledi ve nihayet sınav takvimi resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Ayrıca ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yayımlandığı belirtildi.

Her yıl ortalama 250 – 300 bin adayın başvurduğu Dikey Geçiş Sınavı bu yıl, 9 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!