Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2020 LGS’YE Girecek Öğrenci Sayısı Arttı

2020 yılında Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’ na girecek öğrenci sayısı arttığı için girecek adaylar için ek kontenjan açıldı.

2020 LGS’YE Girecek Öğrenci Sayısı Arttı

Geçen senelere göre 2020 yılında Liseye Geçiş Sınavı olan (LGS) ye katılım sayısı arttı. Bu yüzden bakanlık bu sene LGS için ek kontenjan açma kararı aldı. Liseye Geçiş Sınavı yani LGS, 8.sınıfı bitiren öğrencilerin istedikleri liseye gidebilmesi için yapılan sınava verilen isimdir.

Geçen senelere göre öğrenci sayısındaki artıştan dolayı bakanlık sınava girecek öğrenciler için kontenjanı arttırdı. Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılına göre bu yıldaki artıştan dolayı başvuruları da erken başlatmıştı.

2020 Kapsamında İller Geneli Yapılan Çalışmalar Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 kapsamında merkezi sınav puanıyla ve puansız geçişle yerleşecek olan öğrencilerin kontenjanlarıyla ilgili iller geneli yaptığı araştırmaları bitirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan verilen doğrultusunda başvurular erken başlatıldı ve hiç bir öğrencimizin mağdur olmaması için kontenjanlar artırıldı. Tüm okulların kapasitelerinin incelendiğini söyleyen bakanlık tüm süreçlerin planladıkları gibi gittiğinin ve şuana kadar okullarda önemli bir kapasite problemi olduğunu görmediklerini belirttiler.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!