Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2021 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularının ne zaman başlayacağı ön lisans son sınıf öğrencileri ve mezun öğrenciler için merakla bekleniyor. Peki 2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ne zaman başlıyor, sınav ne zaman yapılacak? İşte haberimizin detayları..

2021 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı her sene ön lisans mezunu öğrencilerin girdiği sınavdır. Ön lisans okuyup fakat lisansa geçmek isteyen öğrenciler en baştan üniversiteye başlamamak için, ön lisansta okudukları bölümleri lisansa tamamlamak için girdikleri sınavdır. Öğrenciler DGS’ye girerek 2 yılda okuduğu dersleri saydırarak lisans bölümünde okumaya devam ederler.

2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları henüz başlamış değil. Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları yaklaşık 2 hafta sonra yani 21 Mayıs günü başlayacak. 21 Mayıs’ta başlayacak olan başvuruları 10 gün sürecek yani 31 Mayıs gecesi sona erecek.

DGS 11 Temmuz 2021 Tarihinde Gerçekleştirilecek!

Pandemiden dolayı belirlenen Dikey Geçiş Sınavı için tarih 11 Temmuz 2021. Artan vaka sayı ve ülkemizdeki durumlara göre bu tarihte değişiklik gösterme gibi bir ihtimal bulunuyor.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!