Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2021 Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı’na girecek olan binlerce öğrenci ve adayın merakla beklediği Dikey Geçiş Sınavı günü ve tarihi belli oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Profesör Dr. Halis Aygün ÖSYM 2021 Sınav takvimini açıkladı.

2021 Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Her yıl binlerce ön lisans mezunu adaya Dikey Geçiş Sınavı(DGS) giriyor. Her sene olduğu gibi bu senede DGS yapılacak. Geçen sene 2020 Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos tarihinde yapılmıştı. Pandemiden dolayı ertelenen sınav, sonuçların açıklanmasını ve tercihlerin geç yapılmasına yol açtı. Bunun birlikte DGS öğrencilerinin tercihleri de geç açıklandı.

Durum böyle olunca üniversiteler derslere başladıktan aylar sonra DGS öğrencileri üniversitelere kayıt yaptırdı ve geçte olsa derslerine başlayabildiler. Bu sene böyle bir mağduriyet yaşanmaması için şuan ki pandemi süreci göz önüne alınarak 2021 DGS’ nin yapılacağı tarihi 11 Temmuz 2021 olarak belirledi.

Kovid-19 Vaka Sayılarının Durumuna Göre Her Sınav Gibi DGS’ de Ertelenebilir

Tabi ki 11 Temmuz 2021 tarihi şuan ki bulunduğumuz duruma göre verilen bir tarih. Eğer bu yaşadığımız pandemi günlerinde durumun kötüye gitmesi halinde her sınav gibi Dikey Geçiş Sınavı’ da başka bir tarihe ertelenebilir.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!