Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2021 LGS Zor muydu?

2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) dün yani geçtiğimiz Pazar günü başarı ile gerçekleştirildi. Sınav sonrası öğrenciler sınav ilgili yorumlar yaptılar. Peki 6 Haziran günü gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) zor muydu yoksa basit miydi? İşte haberimizin detayları…

2021 LGS Zor muydu?

Her sene olduğu gibi Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bu senede gerçekleştirildi. Kovid-19’un hayatımıza olan etkisiyle birlikte sınavın ertelenebileceği ile ilgili bir çok haber çıkmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav tarihini verirken bu tarihin değişmeyeceğini duyurmuştu.

Alınan önlemler ve tam kapanmadan sonra ülkemizde kovid-19 vaka sayısında oldukça yüksek bir azalma görüldü. Bununla birlikte özellikle 8.sınıf ve 12.sınıf öğrenciler için uzaktan eğitimden tekrar yüz yüze eğitime geçildi. Sınav tarihinde herhangi bir değişiklik olmadı ve LGS daha öncede planlandığı gibi 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

”Sözel Basit Sayısal Kısım Zor”

Sınavdan çıkan öğrenciler LGS’ yi yorumladı. Genel olarak öğrencilerin ortak kararı sözel bölümünün kolay ve sayısal bölümünün zor olduğuydu. Sorulara baktığımız zaman ise çocuklara hak vermemek elde değil. Genel itibari ile sınavın orta derecede zorlukta olduğunu söyleyebiliriz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!