Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

2048 Geleceğe Hazır mısın? Özet Emre Sayer

Geleceğe dair güzel bir kitap okumak ister misiniz?

Emre Sayer 2048 Geleceğe Hazır mısın? Özeti

“2048 Geleceğe Hazır mısın?” 2018 yılında Büyükada Yayıncılıktan çıkan 456 sayfalık bir kitap. “2048 Geleceğe Hazır mısın?” kitabı Türk Edebiyatı’nın usta ve popüler yazarlarından olan Emre Sayer tarafından kaleme alınmış. “2048 Geleceğe Hazır mısın? Özeti”ne baktığımızda ise Yaşanacak değişimlere en hızlı adapte olanların, en akıllı ya da en güçlü olanların anlatıldığını görüyoruz.

Kitaptan küçük bir bölüm

…talebi, başka türlü karşılanamazdı. Ayrıca mahsulün piyasada en kısa zamanda ve en karlı şekilde satılabilmesi için devasa çevri­miçi tarım ağları kurulmuş; alıcı ve satıcı, elektronik ortamda alış veriş yapar olmuştu.

Kısacası tarımla uğraşan kişinin sadece ziraattan anlaması yetmiyor, aynı zamanda bilişim teknolojileriyle uğraşması da gerekiyordu. Dijitalleşen dünyaya ayak uyduramayan birçok aile işletmesi ya da küçük ölçekli firma, ya dev endüstrilere ya da değişen trendlere ayak uyduramamışlardı.

Bestenin çalıştığı üniversite tatile girmişti. O da iki hafta sonra tatile çıkacak, Çanakkalede birkaç hafta geçirip ailesinin yanma geçecekti.

Hem benim intibam hem Miminin değerlendirmesine göre, Beste çok zeki bir insandı. Yaptığı yorumlar ve bilgi birikiminde­ki derinlik, ikimizin de böyle bir sonuç çıkarmasına yol açmıştı.

Akşam ayrılırken, istersem bana İstanbul’u gezdirebileceğini söylediğinde çok mutlu olmuştum. En son on yıl önce geldiğim İstanbul kim bilir ne kadar değişmişti. Teklifini kabul ederken asıl amacım Bestenin rehberliği değil, onu tekrar görebilmekti. Zira bir araba alıp, Mimi sayesinde bilgisayarına gerekli bilgile­ri aktarıp, bütün gün dolaşabilirdim de.

Amerika’daki yaşantım o kadar cihazların kontrolündeydi ki biriyle birlikte dolaşıp, şehri tavaf edecek olmak heyecanlandır­mıştı beni. Hatta daha da ileri gidip telefonumu, yani Mimi’yi yanıma almamayı bile düşündüm ki sadece bunun düşüncesi bile, insan olsa Mimi’ye inme inmesine sebep olabilirdi. Evet, teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyordu ama insanın özel hayatı­nın da merkezinde yer alıyordu.

Beste ile yaptığımız hoş sohbeti, otelin altında bulunan ve yıl lara meydan okuyan Akasya isimli güzel kafede, akşam yemeği…

Emre Sayer’ in kaleme 2048 Geleceğe Hazır mısın? tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
confused
0
happy
0
clap
0
love
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!