Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
Evvel Video
8. Sınıf Türkçe Meb Yayınları

3. Tema Bilim ve Teknoloji Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (8. Sınıf Türkçe)

Hediye Vakti

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 112-113 Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları

3. Tema Bilim ve Teknoloji Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 112 Cevabı

YENİLENEBİLİR ENERJİ BİR NUMARA

Dünya Ekonomik Forumu geçtiğimiz günlerde bir rapor yayımladı. Bu rapora göre artık güneş ve rüzgâr enerjisi elde etmek, fosil yakıtlardan enerji elde etmek kadar ekonomik. Yenilenebilir enerjinin eskisine göre çok daha ekonomik bir enerji kaynağı hâline gelmesinde, son beş yılda bu alana yapılan yatırımların etkili olduğu düşünülüyor. Teknolojik gelişmeler sonucunda güneş panellerinin donanım ve kurulum maliyetleriyle rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri de düştü. Bu gelişmeler yenilenebilir enerjinin önemli bir dönüm noktasına ulaştığını gösteriyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi ileride küresel ısınmanın önüne geçebilmek için önemli.

1. Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda enerji ile ilgili hangi bilgiler verilmiştir?

  • Cevap: Dünya Ekonomi Forumunun yayımladığı raporda: Güneş ve rüzgâr enerjisi elde etmenin fosil yakıtlardan enerji elde etmek kadar ekonomik olduğu yazıyordu.

2. Güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri neden düşmüştür?

  • Cevap: Teknolojik gelişmeler sonucunda güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin kurulum maliyeti düşmüştür.

3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi sizce neden önemlidir?

  • Cevap: Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi bu enerji çeşitlerinin kullanımı yaygınlaştıracak ve ileride küresel ısınmanın önüne geçilebilecektir.

4. Yukarıdaki metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

  • Cevap: Yenilenebilir enerjinin önemi ve küresel ısınma.

8.  Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 113 Cevabı

Seksek çoğunuzun bildiği eğlenceli bir oyun. Salyangoz seksek de sekseğe benziyor ancak kuralları seksekten biraz farklı. Salyangoz seksek oynamak için önce salyangozun sarmal kabuğuna benzeyen bir oyun alanı çizmeniz gerekiyor.

Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?

  • Cevap: Karşılaştırma

Aşağıdaki cümleleri anlam ilişkilerine göre değerlendiriniz, (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)

Dağ geçitleri, dağları aşmak için kullanılır (Amaç-Sonuç)

Kış aylarında aşılması zor olduğu için Zigana Dağları’na tünel inşa edilmiş (Neden-Sonuç)

Tünel biterse ülkemizin en uzun tüneli olacak (Koşul-Sonuç)

7. Aşağıdaki deyimlerin hangisi “parasal yönden işini yoluna koymak” anlamındadır?
A) Bel bağlamak B) Belini doğrultmak C) Belini bükmek D) Belini kırmak

  • Cevap: B

8. Ankara’daki “Deniz Dünyası” Türkiye’nin en büyük ikinci akvaryumu. Deniz Dünyası’nda; dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli deniz, göl ve nehirlerinden getirilen deniz canlıları bulunuyor. Rehber eşliğinde gezilebilen akvaryumun en ilgi çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tünel. İnsanlar bu tünelde yürürken başlarının üzerinden geçen balıkları seyredebiliyor. Akvaryum, pazartesi hariç her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
A) Deniz Dünyası’nda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden getirilen deniz canlıları bulunur.
B) Akvaryumun en ilgi çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tüneldir.
C) Ankara’daki Deniz Dünyası Türkiye’nin en büyük akvaryumudur.
D) Akvaryum, pazartesi hariç her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Cevap: C

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yer tamlayıcısı yoktur?
A) Serçeler, her zaman görebildiğimiz sevimli kuşlardır.
B) Kullanılmayan eşyalar çöpe atılacak.
C) Gençler, toplumsal değerlere sahip çıkmalıdır.
D) Eski değerler değişimlerden korunmalıdır.

  • Cevap: A

10. “Çağın yeni hastalığı sosyal medya bağımlılığıdır.” cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) çağın yeni hastalığı B) medya bağımlılığıdır
C) bağımlılığıdır D) sosyal medya bağımlılığıdır

  • Cevap: D

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 112-113 Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
276
120
26
35
171
0
3

İnek öğre ci? için bir cevap yazın Cevabı iptal et

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!