Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları / 5. Sınıf Meb Yayınları Bilim Teknoloji ve Toplum Kendimi Değerlendiriyorum

5. Sınıf Meb Yayınları Bilim Teknoloji ve Toplum Kendimi Değerlendiriyorum

Sponsorlu Bağlantılar


5. Sınıf Meb Yayınları Öğrendiklerimi Uyguluyorum

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Sayfa 114, 115 Kendimi Değerlendiriyorum Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

( D) 1. İnternet sitelerindeki bilgiler farklı kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır.
( D) 2. Kişisel bilgilerimizi tanımadığımız kişilerle paylaşmamalıyız.
( D) 3. “com” ve “org” uzantılı İnternet sitelerinden en güvenilir bilgilere ulaşılır.
( Y) 4. İnternetten indirilen dosyalar her zaman güvenlidir.
( D) 5. Sanal ortamda iletişimin artması yüz yüze iletişimin azalmasına neden oldu.
( Y) 6. Bilim insanları kendi çıkarlarını ön planda tutan insanlardır.
( D) 7. Bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri de başarısız olmaktan korkmamalıdır.
( D) 8. Araştırmalarımızda İnternet sitelerinin ismini ve erişim tarihini belirtmeliyiz.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

kaynak deney ve gözlem kimlik hırsızlığı teknoloji meraklı https virüs resmi

1. Güvenilir bilgi veren İnternet sitelerinin başında ……resmi….…. siteler gelir.
2. ……kimlik hırsızlığı ….……… kişisel bilgilerimizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesidir.
3. İnternetten indirilen dosyalarda …………virüs…….. tehlikesi olabilir.
4. Alışveriş sitelerinin güvenli olup olmadığının bir göstergesi de adres çubuğunda ……https ..….. yazmasıdır.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı

5. ………teknoloji ..….. alanındaki gelişmeler ile iletişim, ulaşım, ev işleri gibi pek çok alanda yaşamımız kolaylaştı.
6. Bilim insanları ve mucitler çalışmalarında …deney ve gözlem………… yaparak sorularına cevap ararlar.
7. Bilim insanları ve mucitleri araştırmaya yönelten özellikleri ……meraklı ……… olmalarıdır.
8. Araştırmalarımızda ……kaynak……. yazmak çalışmamızın güvenilir olduğunu gösterir.

C. Aşağıdaki ifadelerden hangileri mucit ve bilim insanlarının ortak özellikleridir? İşaretleyiniz.

( X) Çalışkan ( X) Sorgulayıcı ( ) Kararsız ( X) Gözlemci ( ) Sabırsız ( ) Çıkarcı (X ) Araştırmacı ( X) Meraklı

D. Aşağıdaki sorularda doğru cevabı işaretleyiniz.

1. I. Yalnızca tek bir siteden bilgi alınmalıdır.
II. Ulaşılan bilgiler kitap, ansiklopedi gibi kaynaklarla karşılaştırılmalıdır.
III. Güvenilirliği ile tanınan sitelerden faydalanılmalıdır.

Yukarıdakilerden hangileri doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir?
A) Yalnız I
B) I-II
C) Yalnız III
D) II-III

  • Cevap: A

2. İnternette karşılaşabileceğimiz tehditlerden biri de bilgisayarımıza zarar verebilecek olan virüslerdir.

Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarımıza bu virüslerin bulaşmasının başlıca sebebidir?
A) İnternet üzerinden alışveriş yapmak
B) İnternette uzun süre zaman geçirmek
C) Resmi internet sitelerinde dolaşmak
D) Kaynağı belirsiz çok sayıda dosya indirmek

  • Cevap: D

3. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri olamaz?
A) Tek bir alanda çalışma yapmaları
B) İnsanlığa faydalı olmak istemeleri
C) Karşılarına çıkan güçlüklerden yılmamaları
D) Yeni fikirlere açık olmaları

  • Cevap: A

4. Ali ve arkadaşları ödevleri için araştırma yapmak üzere bir araya geldiler. Ödevlerini hazırlarken aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdırlar?
A) Kullandıkları kaynakları yazmak
B) İnternette buldukları her bilgiyi kullanmak
C) Farklı türde kaynakları kullanmak
D) İnternet kaynaklarının erişim tarihini belirtmek

  • Cevap: B

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. İnternette ulaşılan bilgiler neden kitap, ansiklopedi gibi kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır?

  • Cevap: Çünkü internetteki her bilgi kesin doğru değildir. Bazı bilgiler yanlış olabilir. O yüzden farklı kaynaklardan da doğrulamak gerekmektedir.

2. İnterneti kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Cevap: Bilgisayarımızın virüs kapmaması için güvenlikli sitelere giriş yapmalıyız. Bilmediğimiz güvenmediğimiz sitelere girmemeliyiz. Zararlı içeriğe sahip sitelerden kesinlikle uzak durmalı oralara girmemeliyiz.

3. İnterneti güvenli şekilde kullanmak neden önemlidir?

  • Cevap: Bilgisayarımıza virüs girmesini engellemek ve de doğru bilgiye ulaşmak için.

4. Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde ne gibi değişikliklere neden olmaktadır?

  • Cevap: Aile ilişkilerimizi kötü etkiledi. Artık daha az iletişim kuruyor birbirimizle daha az sohbetlerde paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu da sosyalleşmemizin önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır.

5. Mucit ve bilim insanlarının ortak özelliklerine örnek veriniz.

  • Cevap:
  • Araştırmacıdırlar
  • Zekidirler
  • Soru sormayı severler
  • Çalışkandırlar
  • hızlı düşünürler
  • Şüphecidirler
  • Lider özelliklere sahiptirler

6. “Bilimsel düşünce” ifadesini açıklayınız.

  • Cevap: Doğruluğu defalarca yapılan deney ve gözlemlere dayanan ve bir çok araştırma sonucu ortaya çıkan insanlığın yararına olan bilgidir.

7. Ödev ve araştırmalarımızda kaynak göstermenin amacı nedir?

  • Cevap: Araştırma veya çalışmamızın daha güvenilir olmasını sağlamak ve emeği geçenlerin emeklerine saygı duymaktır.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

11 Yorumlar

  1. yanlış var com ve org değil edu ve gov olacak 😀

  2. bence cok güzel emegıne sağlık bıde ne yanlış var

  3. Çok güzel bir site ödevime yardımcı oldu.

  4. Sahanebir site

    Çok teşekkür ederim evvel cevap odevime çok yardım cı oldunuz

  5. harika bir site iki gün sonra sınavım var İngilizceden

  6. Sağolun çok yardımcı oldunuz ama çok uzun yazılar yazmışsın iz kitabıma siğmadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir