Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 28

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 28” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 28

68. Ülkemizde, yirmi yaşına giren erkek Türk vatandaşları askere gitmekle yükümlüdür. Askerlik, kutsal bir görev olarak kabul edilir. Bu yüzden askere gidecek gençlere, asker uğurlama törenleri yapılır. Askerlik çağına gelen gençler büyüklerin ellerini öper ve onlarla helalleşir. Verilen bilgiden yararlanarak asker uğurlama törenleri hakkında aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Askerliğin kutsal bir görev olduğu vurgulanır.
B) Şehit yakınlarına maddi destek sağlanır.
C) Askere gideceklere moral verir.
D) Birlik ve beraberliği güçlendirir.

  • Cevap: B

69. Milli bayramlarımız, Milli Mücadele yıllarında kazandığımız başarıları simgelemektedir. Her yıl ülkemizde büyük coşkuyla kutlanan bu bayramlarda bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi milletçe gösterme imkanı buluruz. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde kutlanan milli bayramlardan biri değildir?

A) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
B) 21 Mart Nevruz Bayramı
C) 30 Ağustos Zafer Bayramı
D) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

  • Cevap: B

70. Sosyal bilgiler öğretmeni İbrahim bey, iklim, yeryüzü şekilleri gibi coğrafi faktörlerin yemek kültürünü de etkilediğini anlatmıştır. Ailesiyle kültür gezisi yapmak için Antalya’dan yola çıkan 5. sınıf öğrencisi Suat, yolculukları esnasında konakladıkları her yörede farklı lezzetler tatmıştır. Bu durum ona büyük keyif verdiği gibi, sosyal bilgiler dersinin de hayatı, yaşadığı ülkeyi tanımak adına ne kadar yararlı ve önemli bir ders olduğunu kavratmıştır. Suat’ın gezi sırasında farklı yemek türlerini tatması aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

A) Kültürel zenginlik
B) Kültürel değişim
C) Kültürel yozlaşma
D) Kültürde süreklilik

  • Cevap: D

71. Nişan ve düğün törenlerinde akrabalar, komşular ve arkadaşlar bir araya gelir. Davetliler gelin ve damada kendi bütçelerine göre takılar takarlar. Konuklara yemek ikram edilir. Uzak mesafelerden gelen insanlar nişan ve düğün törenlerinde birbirleriyle kaynaşma imkanı bulur. Yukarıdaki paragraftan yararlanarak, kültürümüzün bir parçası olan düğün ve nişan törenlerinin toplum hayatına en önemli katkısı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Birlik ve beraberliği arttırır.
B) Gelin ve damada takı takılır.
C) Misafirlere ücretsiz yemek ikramı yapılır.
D) İnsanlar eğlenme imkanı bulur.

  • Cevap: A

72. Diyarbakır ilinde yer alan bu tarihi eser, Anadolu Türk beyliklerinden Artuklular döneminde 1147 yılında yapılmıştır. Dünyada taş köprüler içerisinde kemeri en geniş olanıdır. Yukarıda fotoğrafı verilen tarihin ilk taş kemerli köprüsü olarak kabul edilen bu eser aşağıdakilerden hangisidir?

A) Galata Köprüsü
B) Belkıs Köprüsü
C) Uzunköprü
D) Malabadi Köprüsü

  • Cevap: D

73. El sanatlarımız, toplumun kültürünü, beğenilerini, duygu ve düşüncelerini yansıtan ögelerdir. Şartlara göre değişikliğe uğrasa da günümüzde de yaşatılmaktadır. Yukarıda bilgisi verilen el sanatlarımızla ilgili hangi seçenekteki bilgi yanlıştır?

A) Lületaşı İşlemeciliği
B) Ebru Sanatı
C) Origami
D) Çinicilik

  • Cevap: C

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 28 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
love
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!