Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 154

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 154 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 154

A. ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI

Atatürk Dönemi Türk Dış Politikasının Temel İlkeleri

Dış politika bir devletin millî menfaatlerini korumak amacıyla uluslararası ortamda görüşmeler yoluyla isteklerini karşı tarafa kabul ettirebilme faaliyetidir.
Atatürk Dönemi’nde Türkiye kendi çıkarlarına, uluslararası barışa ve uluslararası hukuka uygun bir dış politika izlemiştir. Bu dönemde Türk dış politikasının temel amaçları şunlar olmuştur:

• Misak-ı Millî’de ifade edildiği şekilde millî bir devlet kurmak
• Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi varlığını dünya devletlerine kabul ettirmek
• Her alanda bağımsızlığı gerçekleştirmek ve kazanılan bağımsızlığı özenle korumak
• Savaşın yıkıcılığını bilerek barışı elde etmeye ve korumaya çalışmak
• Türkiye’nin demokratikleşme ve çağdaşlaşma sürecini devam ettirmek

Türk dış politikası yukarıdaki hedefleri gerçekleştirmeye çalışırken belli ilkelere göre hareket etmiştir. Atatürk’ün belirlediği bu ilkelerin en başında tam bağımsızlık ilkesi gelir. Atatürk Millî Mücadele’nin başından itibaren dış politikasını tam bağımsızlık esasına dayandırmıştır. Bütün hayatını Türk milletinin bağımsızlığına adadığı için bu idealinden hiçbir zaman taviz vermemiş ve manda fikrine daima karşı çıkmıştır. Ona göre bağımsız bir dış politika izlemeden millî çıkarların korunması mümkün değildir.

Aşağıda Atatürk Dönemi Türk dış politikasının temel ilkelerini görüyorsunuz. Bu ilkelere dayalı bir dış politikanın sağlayacağı yararların neler olabileceğini arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Silahlanmaya ayrılacak bütçe ekonomiye, halkın refah ve huzur seviyesini arttırmaya kullanılabilir. Bunun yanında komşularla iyi geçinme sonrasında gerginliğin olmadığı barışın egemen olduğu bir coğrafyada bir ülkede yaşamamızı sağlar.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 154 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!