Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
9. Sınıf Fizik Meb Yayınları

9. Sınıf Fizik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 301

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 301 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 301

28. Yanıcı, parlayıcı madde taşıyan tankerlerde neden topraklama zinciri kullanılmaktadır?

  • Cevap: Yolda herhangi bir biçimde toplanan ve patlamaya sebep olabilecek elektrostatik enerji topraklama zinciriyle yola aktarılır. Bu enerjinin kıvılcım oluşturmasını engeller.

29. VDG’ye dokunan kişilerin saçlarındaki kabarmanın sebebi nedir?

Serbest elektronlar hakkında araştırma yapan bir öğrenci, internette yaptığı araştırmalar sırasında aşağıdaki görselleri fark ediyor.

Serbest elektronlar hakkında araştırma yapan bir öğrenci, internette yaptığı araştırmalar sırasında aşağıdaki görselleri fark ediyor.

30. Görsellerle maddelerin hangi elektriksel özelliği açıklanmaktadır?

  • Cevap: İletkenlik-yalıtkanlık

31. I. görseldeki madde türü günlük hayatta hangi amaçlarla kullanılmaktadır?

  • Cevap: Elektrik yalıtımı için.

32. II. görselde anlatılmak istenen maddelere verilebilecek örnekler nelerdir?

  • Cevap: Metaller

33. Yakıt istasyonlarında LPG tankerinden yakıt aktarımı sırasında, tankerle yer arasında yapılan topraklamada hangi görseldeki malzeme kullanılır?

  • Cevap: 2. Görsel

Gizem, elektrik alan kavramı ile ilgili öğrendiklerini tekrar etmek için not çıkartmaya başlıyor. Buna yönelik olarak Gizem, aşağıda verilen üç çizimi yapıyor.

34. Gizem’in yaptığı Çizim 1’de hata var mıdır? Varsa hatayı belirleyerek doğru çizimi yapınız.

  • Cevap: Hata, elektrik alan çizgilerini kesiştirmiş olmasıdır.

35. Gizem’in yaptığı Çizim 2’de A ve B yüklerinin işareti nedir?

  • Cevap: A: (+), B: (-)

36. Gizem Çizim 3’ü elektrik alanın hangi özelliğini göstermek için yapmış olabilir?

  • Cevap: Aynı işaretli yüklerin birbirini itmesini elektrik alan çizgileri ile anlatmak için.

37. Siz de elektrik alan kavramı ile ilgili öğrendiklerinizi bir çizim üzerinde gösteriniz.

  • Cevap: Öğrenci yorumuna bağlıdır.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 301 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!