Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Matematik Meb Yayınları (MESEM)

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13 (MESEM)

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13 (MESEM)

Gottfried Wilhelm LEİBNİZ (Gotfrid Vilhelm Laypnis, 1646-1716)

1646’da Leipzig şehrinde (şimdiki Almanya) doğar. 14 yaşından 21 yaşına kadar hukuk ve felsefe eğitimi görür. 1672’de Paris’e gidene kadar Galileo (Galile), Descartes (Dekart), Pascal (Paskal) ve Hobbes (Habs) gibi isimlerle kendini hissettiren “yeni felsefe” den habersizdir. 1672’den 1676’ya kadarikametettiği Paris’te bulduğu entelektüel ortamdan etkilenir. Matematik, bilim ve felsefenin temel taşlarını bu yıllarda atar. 1676’nın Aralık ayında Hannover’a (Hanofa) (şimdiki Almanya) döner. Bu yıldan sonra, çeşitli yerlerde kısa süreli görevler almış ve seyahatlerde bulunmuş olsa da hayatının geri kalanının büyük bölümünü burada geçirir. Maden mühendisliği, diplomat, kütüphaneci, mahkeme tarihçisi ve danışmanlık gibi işler yapmıştır. Paris’te başladığı felsefi ve matematiksel çalışmalarını Hannover’de geliştirmeye devam etmiştir. (Gür, 2005).

George BOOLE (Corç Buul, 1815-1864)

George Boole, İngiltere Lincoln’da (Linkin) bir ayakkabıcının oğlu olarak mütevazi bir çevrede dünyaya gelmiştir. İlkokuldan sonra kısa süreliğine ticaretle ilgili derslerin işlendiği bir okula devam etti ama bu kısıtlı eğitimin ötesinde tamamen kendi kendine öğrenen birisiydi. İngiltere’deki sınıf ayrımının bilincinde olan George Boole, dışarıdan yardım almadan, bu bilgisinin sosyal statüsünü artıracağını ümit ederek Yunanca ve Latince öğrendi. Bu sayede Antik Yunan kasidesinden çevirdiği bir şiir ile ilk çalışmasını bastırabilmiş oldu. Yardım almadan kendi çabalarıyla büyük matematikçilerden Newton (Nivtın), Lagrange (Lagranj) ve Laplace (Laplas) tarafından yapılan çalışmalar üzerinde uzmanlaştı.

üzerine yaptığı araştırmalar ilerledikçe, İngiltere’de zamanın en önemli matematikçilerinin özgün makalelerinin yer aldığı, Cambridge Mathematical Journal (Kembric Matımatikıl Cörnıl) isimli dergide özgün makalelerle katkıda bulunmaya başladı. Boole, işlemlerin analizi üzerine yaptığı “One General Method in Analysis” (Van Cenırıl Metıd Analisis) adlı çalışmasıyla ünlü oldu. Boole, yaygın olarak kullanılan sembollerin kümeler ya da önermeler olarak yorumlanabildiği sistemi “mantık cebiri” olarak adlandırmıştır (Burton, 2018).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 13 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!