Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Matematik Meb Yayınları / 9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 1. Ünite Mantık Ölçme Değerlendirme Sayfa 39 Cevabı

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 1. Ünite Mantık Ölçme Değerlendirme Sayfa 39 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 1. Ünite Mantık Ölçme Değerlendirme Sayfa 39 Cevabı 2017 – 2018 

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Mantık Sayfa 39 Ölçme Değerlendirme Soruları ve Cevapları 

SORULAR

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi önerme değildir?
A) Merkür kızıl gezegen adıyla bilinir.
B) Türkiye yedi coğrafi bölgeye ayrılmıştır.
C) Hadi ders çalışalım.
D) 1.Dünya Savaşı İttifak Devletleri’nden birisi Alman İmparatorluğu’dur.
E) 3 bir rasyonel sayıdır.

  • Cevap: C

2. Aşağıdaki önermelerden hangisinin olumsuzunun doğruluk değeri ‘‘1’’ dir?
A) Ankara Türkiye’nin başkentidir.
B) İki basamaklı 45 tane çift sayı vardır.
C) Üçgenlerin iç açıları toplamı 180 derecedir.
D) Tavşan uçan bir hayvandır.
E) Basketbol maçlarında her takım 5 oyuncu ile sahada mücadele eder.

  • Cevap: D

3. p: ‘‘Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetti.’’ q: ‘‘İstanbul’un Fethi Orta Çağ’ı kapattı.” önermeleri kullanılarak aşağıdaki denklikler oluşturulmuştur.
I. p / q / 1
II. (pl 0 q) / ql / 0
III. (p 0 q)l / 0
IV. (p / ql)l 0 pl / 0
Yukarıdaki denkliklerden hangileri doğrudur?
A) I – III B) II – IIl C) I – ll – III
D) ll – III-IV E) I- II – IV

  • Cevap: C

4. (p 0 ql) / (p 0 q) bileşik önermesinin en sade hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A) p B) pl C) q D) ql E) 1

  • Cevap: A

5. 6p 0 (pl / q)@/ (pl / ql) önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir?
A) p 0 pl B) 0 C) p / ql D) p E) 1

  • Cevap: B

6. p & (q 0 r) / 0 olduğuna göre ^pl & qh & ^ql & rlh önermesi aşağıdakilerden hangisine denktir?
A) p B) q C) ql D) 1 E) pl

  • Cevap: D

7. (p & q) / (ql & p) bileşik önermesinin en sade hâli aşağıdakilerden hangisidir?
A) p B) q C) 1 D) ql E) pl

  • Cevap: B

8. p: ‘‘Beyazla siyah zıt renklerdir.’’
q: ‘‘111 sayısı bir asal sayıdır.’’
r: ‘‘Balıklar suda yaşar.’’
Önermeleri kullanılarak aşağıdaki bileşik önermelerin doğruluk değerleri bulunmuştur.
I. (p & q) / r / 0
II. (p & ql) 0 rl / 0
III. (q & p) & (r & pl) / 1
IV. (p 0 ql) & (p / r) / 1
Yukarıdaki denkliklerden hangileri doğrudur?
A) I – III B) I – IV C) II – III D) II – IV E) I – III – IV

  • Cevap: E

9. ‘‘ Toplum duyarlı olursa engellilere engel kalmaz.’’ önermesinin olumsuzu aşağıdakilerden hangisidir?
A) ‘‘Toplum duyarlı olmaz ise engellilere engel kalmaz.’’
B) ‘‘Toplum duyarlı olursa engellilere engel kalır.’’
C) ‘‘Toplum duyarlı olmazsa engellilere engel kalır.’’
D) ‘‘ Toplum duyarlı olur ve engellilere engel kalır.’’
E) ‘‘Toplum duyarlı olur veya engellilere engel kalmaz.’’

  • Cevap: D

10. Matematik öğretmeni İhsan Bey, Beyhan’ı tahtaya kaldırarak `p & (q / pl)_ önermesinin olumsuzunu en sade biçime getirmesini istiyor. Beyhan çözüm için aşağıdaki adımları izliyor.
I. 6p & (q / pl)@l/ pl 0 (q / pl)l
II. / pl 0 (ql 0 (pl)l)
III. / pl 0 (ql 0 p)
IV. / (pl 0 p) 0 ql
V. / ql
Beyhan kaçıncı adımda hata yapmıştır?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: A

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı

2
like
1
love
0
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir