Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 78 Cevabı

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Matematik Meb Yayınları / 9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 77 Cevabı

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 77 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 77 Cevabı 2017 – 2018 

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Kümeler Sayfa 77 Ölçme Değerlendirme Soruları ve Cevapları 

SORULAR

1. I. A = {x | x , HAKAN sözcüğündeki harfler} ise s(A) = 4 tür.
II. B = { Q } ise s(B) = 0 dır.
III. C = {y | 1 < y < 7, y iki basamaklı doğal sayı} ise s(C) = 0 dır.
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
A) Yalnız l B) Yalnız lll C) l ve ll D) ll ve lll E) l ve lll

  • Cevap: E

2. A = {x | x ≤ 5, x bir rakam} ise
I. “2, ! A
II. “1,2, 3 A
III. s(A) = 6 d›r.
IV. A nın alt küme sayısı 32 dir.
Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
A) ll ve lll B) l ve lV C) ll ve lV D) l ve lll E) lll ve lV

  • Cevap: A

3. A = {a | a yı tam bölen farklı pozitif tam sayılar} kümesi veriliyor. s(A) = 4 şartını sağlayan a değeri aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) 9 B) 16 C) 27 D) 36 E) 45

  • Cevap: C

4. A = {a, b, c, d, {1, 2, 3, 4}} alt kümelerinin kaç tanesinde b elemanı bulunup c elemanı bulunmaz?
A) 64 B) 32 C) 16 D) 8 E) 4

  • Cevap: D

5. A = {a, b, c} ve B = {a, b, c, 1, 2, 3} kümeleri veriliyor. B kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi A kümesini kapsar?
A) 4 B) 8 C) 16 D) 32 E) 64

  • Cevap: B

6. a ! A ve b ! A olmak üzere , a ve b elemanlarından yalnız birinin bulunduğu alt küme sayısı 32 ise A nın kendisi hariç alt küme sayısı kaçtır?
A) 15 B) 31 C) 32 D) 63 E) 64

  • Cevap: D

7. A ve B boş kümeden farklı iki küme olsun. A + B nin alt küme sayısı 1, A \ B nin alt küme sayısı 8, A , B nin eleman sayısı 9 ise B \ A nın alt küme sayısı kaçtır?
A) 5 B) 8 C) 16 D) 32 E) 64

  • Cevap: E

8. A = {x | x ≤ 40, x = 2n, n ! N } kümesi veriliyor.
I. B = {x | x , 41 den küçük çift pozitif tam sayı}
II. C = {x | x , 42 den küçük çift doğal sayı}
III. D = {x | x, 40 tan küçük pozitif tam sayı}
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri A kümesine eşittir?
A) Yalnız l B) Yalnız ll C) l ve ll D) ll ve lll E) l-ll-lll

  • Cevap: B

9. Yukarıdaki Venn şemasına göre s ]A + Blg + s(Bl ) toplamı kaçtır?
A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10

  • Cevap: A

10. A 3 E, A ! Q ve A ! E olmak üzere
I. A + Al
II. A , Al
III. A + E
IV. Al + E
ifadelerinden hangisi ya da hangileri boş küme belirtir?
A) Yalnız l B) l ve lV C) ll ve lll D) lll ve lV E) l ve ll

  • Cevap: A

11. A = {x | x, 3 veya 4 ün katı olan iki basamaklı doğal sayı} B = {x | x, 12 ile bölünebilen iki basamaklı doğal sayı} ise s(A) – s(B) kaçtır?
A) 52 B) 48 C) 44 D) 36 E) 35

  • Cevap: D

12. A = {x | 13 < x < 70, x = 3k, k ! N }
B = {y l 2 ≤ y < 50, y = 5k, k ! N } ise s(A , B) kaçtır?
A) 39 B) 35 C) 32 D) 28 E) 25

  • Cevap: E

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Matematik Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı 

0
like
1
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir