Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 9. Sınıf Matematik Meb Yayınları / 9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 78 Cevabı

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 78 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Kümeler Ölçme Değerlendirme Sayfa 78 Cevabı 2017 – 2018 

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Kümeler Sayfa 78 Ölçme Değerlendirme Soruları ve Cevapları 

SORULAR

13. Boş kümeden farklı A ve B kümeleri için s(A , B) = 2.s(A + B) = 3.s(A = B) ise ( ) ( ) s B s B = A değeri kaçtır?
A) 5/2
B) 4/3
C) 4/1
D) 5/1
E) 5/2

  • Cevap: C

14. A ve B kümeleri için s(A \ B’) = 5 , s(A) = 8 ve s(A , B) =17 ise s(B) nın değeri kaçtır?
A) 13 B) 14 C) 15 D) 16 E) 17

  • Cevap: B

15. 24 kişilik bir sınıfta kimya veya fizik derslerinden geçenler ile kalanlar vardır. Kimya veya fizik derslerinden kalanların sayısı 4, yalnız bir dersten geçen 12 kişi ise her iki dersten geçen kaç kişi vardır?
A) 8 B) 10 C) 11 D) 12 E) 14

  • Cevap: A

16. 40 kişilik bir spor kulübünde,
• Yalnız basketbol oynayanların sayısı, futbol oynayanların sayısına eşittir.
• Yalnız futbol oynayanların sayısı, futbol veya basketbol oynamayanların sayısına eşittir.
• Futbol veya basketbol oynamayanların sayısı, her iki oyunu oynayanların 2 katına eşittir.
Bu kulüpte futbol ya da basketbol oynayan kaç kişi vardır?
A) 35 B) 30 C) 28 D) 25 E) 20

  • Cevap: D

17.Yukarıdaki Venn şemasında verilen taralı bölgeleri  ifade eden küme aşağıdakilerden hangisidir?
A) (A , C) \ (B , C)
B) (A , B)’ \ C
C) (A , B) \ C
D) (A + B) \ C
E) (A + B)’ \ (B + C)’

  • Cevap: C

18. A = {1, 2} ve B = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7} kümeleri veriliyor. A 3 K 3 B ise K ≠ A olmak üzere kaç farklı K kümesi vardır?
A) 7 B) 15 C) 16 D) 31 E) 32

  • Cevap: D

19. A, B 3 E olmak üzere 6E = (A = Bl) + (Al + Bl)@l ifadesinin en sade biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) A \ B B) B \ A C) E D) A E) B

  • Cevap: A

20. Yukarıdaki Venn şemasında verilen taralı bölgeler aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilebilir?
A) (A \ B) , (B , C)
B) (A + B + C ) , (A \ B)
C) A , (A + B)
D) (B + C) , A
E) (A\(B , C)) , (A + B + C )

  • Cevap: E

21. A = {1, 2, 3, 4} kümesi veriliyor. (A \ B) , (B \ A) = {0, 2, 4, 6, 8} olduğuna göre B kümesinin eleman sayısı kaçtır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

  • Cevap: E

22. A = {-1, 0, 1, 2}, B = {1, 2, 3} ve C = {2, 3, 4} tür. AxB ve BxC kümelerinin kaç tane ortak elemanı vardır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

  • Cevap: D

23. A = {(x, y) | y=3x + 1, x ve y rakam} kümesinin eleman sayısı kaçtır?
A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7

  • Cevap: A

24. A = {-1, 0, 2, 3} ve B = {2, 3, 5} kümeleri veriliyor. AxB grafiğindeki noktalardan herhangi dördünü köşe kabul ederek çizilebilen en büyük alanlı dikdörtgenin çevresi kaç birimdir?
A) 8 B) 9 C) 10 D) 12 E) 14

  • Cevap: E

25. A ve B, E evrensel kümesinin iki alt kümesi olmak üzere 3 . s(A \ B) = 6 . s(A + B) =2 . s(B + Al ) ve s(A , B) = 42 ise s(A) nın değeri kaçtır?
A) 7 B) 14 C) 21 D) 23 E) 25

  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Matematik Ders Kitabı Sayfa 78 Cevabı 

0
like
2
love
0
haha
0
wow
0
sad
4
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Tek Yorum

  1. sayfada çözüm yapabilir misiniz acaba hoca cevaptan çok çözüme bakıyor ondan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir