Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Meb Yayınları (MESEM)

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 (MESEM)

“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 (MESEM)

Tarihin Diğer Bilimlerden Farkları 

İnsanoğlu, kendini ve içinde yaşadığı toplumu anlamak için sosyal bilimleri; evreni ve doğayı anlamak için de fen bilimlerini geliştirmiştir. Özellikle tarih bilimi diğer tüm bilimlerin geçmişini ve altyapısını oluşturur. Çünkü her bilim dalının tarihsel bir geçmişi vardır ve tarih bilimi bunların da kaydını tutar.

Diğer bilimler insanı veya doğayı bir yönüyle ele alırken tarih, insanı ve olayları bütün yönleriyle anlamaya ve anlatmaya çalışır (Tablo 1.3). Tarihi diğer bilim dallarından ayıran en önemli özellik budur. Tarihî olaylar aynen tekrarlanamadığı için tarih biliminde fen bilimlerinin yöntemi olan deney ve gözlem kullanılamaz. Tarihte her olay özel ve benzersizdir. Dolayısıyla tarihî olayların sebep ve sonuçları da birbirinden farklıdır. Tarihte aynı sebepler, fen ve doğa bilimlerinde olduğu gibi her zaman aynı sonuçları doğurmaz. Tarihte olaylar arasında bağlantılar kurarak fizikteki ve doğa bilimlerindeki gibi evrensel ve genel yasaları oluşturmak da mümkün değildir.

Tarih, diğer sosyal bilim dallarının insan davranışlarını gözlemlemeye dayalı yöntemlerini de kullanamaz. Tarihin bir bilim dalı olmasını sağlayan en önemli özelliği, kaynak ve belgeleri incelerken “araştırıcı, eleştirel ve sorgulayıcı” bir bilimsel yaklaşımı kullanmasıdır.

Tarihe Yardımcı Bilimler

Hiçbir bilim dalı; insanı, hayatı ve evreni anlayıp araştırmada tek başına yeterli olamaz. Bu nedenle bilim dallarının birbirleriyle ilişki içinde olması da kaçınılmazdır. Tarihe yardımcı olan bazı bilim dalları şunlardır:

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 17 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!