Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

Aşağıda verilen metin ve görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

“Aşağıda verilen metin ve görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen metin ve görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Aşağıda verilen metin ve görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Atalay akademisyen olmak istemektedir. Üniversitede lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmaya başlamıştır. Bir gün fizyoloji laboratuvarında tavşanın sinir sisteminin farklı bölümlerinden almış olduğu iki farklı sinir hücresini incelemeye almıştır. Sinir hücresi olan nöronlar, impuls üreterek doku ve organların birbirinden haberdar olmasını sağlar. Nöronlar, akson uçlarından nörotransmitter madde salgılayarak diğer nöron ya da organları uyarır. Bu sırada yoğun enerji harcar.

1. Atalay, çalışması sırasında her iki nörona da eşik değerde bir uyarı verdiğinde impuls iletim hızının A nöronuna daha fazla olduğunu saptamıştır. Atalay m bu sonuca ulaşmasının sebebini açıklayınız.

  • Cevap: A nöronunun aksonunun üzerini saran yapılar, miydin kılıflardır. Dolayısıyla A nöronu miyelinli B nöronu miyelinsizdir. Miydin kılıflar izolasyon sağlar. Bu nedenle miyelinli nöronlarda impuls iletim hızı miyelinsiz nöronlara göre daha yüksektir.

2. Sizce Atalay, A nöronuna ait örneği iç organlara giden otonom sinir sisteminden almış olabilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.

  • Cevap: A nöronunu iç organlara giden otonom sinir sisteminden almış olamaz. Çünkü iç organları ve düz kasları uyaran nöronlarda miydin kılıf bulunmaz. Miydin kılıflı nöronlar beyin, omurilik ve çizgili kasları uyaran nöronlarda bulunur.

11. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 5 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!