Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Bir de Bu Açıdan Bak Kitap Özeti Eric Barker

Edebiyat severler Eric Barker‘ın yazmış olduğu Bir de Bu Açıdan Bak kitap özet ve yorumuna bakmaya ne dersiniz?

Eric Barker Bir de Bu Açıdan Bak Kitap Özeti

Bir de Bu Açıdan Bak” 2019 yılında Koridor Yayıncılıktan çıkan 360 sayfalık bir kitap. “Bir de Bu Açıdan Bak” kitabı Dünya Edebiyatı’nın usta ve popüler yazarlarından olan Eric Barker tarafından kaleme alınmış. “Bir de Bu Açıdan Bak Özeti”ne baktığımızda ise kalıpların dışına çıkan ve üstün başarılar sergileyen insanları diğerlerinden ayıran özellikleri ele alarak, nasıl onlar gibi olabileceğinize ve bazı durumlarda neden onlar gibi olmamanız gerektiğine bambaşka bir perspektiften anlatıldığını görüyoruz.

Kitaptan Küçük Bir Bölüm

Haberlerde sürekli bir genin şuna ya da buna neden olduğunu duyuyoruz. Yaptığımız ilk şey onları ‘iyi’ ya da ‘kötü’ olarak damgalamak. Alkolizm ve şiddete bu gen sebep olur. Off, çok şükür ki bende o gen yok. Bu çok kötü bir şeydir. Psikologlar bunu ‘strese yatkınlık modeli’ olarak adlandırırlar. Bu kötü gene sahip olur ve hayatta sorunlarla karşılaşırsanız, depresyon ya da kuruntu hastalığına yakalanmanız kaçınıl­maz olur. İşte bu yüzden, sizi bir canavara dönüştürecek bu gene sahip olmadığınız için şükredin, Bu açıdan baktığınızda yalnızca bir sorun vardır: bunun yanlış olduğu kanısı giderek artıyor. ,

Genetikte, yalan zamanlardaki buluşlar bu ‘kötü’ gen ‘iyi’ gene karşı düşüncelerini alaşağı ediyor ve başka yerlere işaret ediyor. Psikologlar buna ‘değişken duyarlılık hipotezi’ adım veriyor. Kötü sonuçlara yol açan genlerin farklı bir durumda iyi şeylere yol açtığı görülebilir. Birini bıçaklamak için kulla­nılan bıçak, aileniz için yemek hazırlamakta da kullanılabilir. Bıçağın iyi mi, kötü mü olduğu ortama ve şartlara bağlıdır.

Biraz daha spesifik olalım. Birçok insan DRD4 genine sa­hiptir. Ama bazılarında DRD4-7R geni bulunur. 7R, ADHD yani alkolizm ve şiddetle ilişkilidir. Bu ‘kötü’ bir gendi. Ama durun. Araştırmacı Ariel Knafo, hangi çocukların istenmeden şekerini başka bir çocukla paylaşacağı konusunda bir çalışma yaptı. Üç yaşındaki çocukların çoğunun mecbur kalmadıkça şekerlerini paylaşmadığım gördü. Cömertçe paylaşanlar kim­lerdi? 7R genine sahip olan çocuklar. Bu ‘kötü’ geni taşıyan çocuklar neden istenmeden yardım etmeye hazırdı? Çünkü 7R ‘kötü’ değil. Tıpkı örnekteki bıçak gibi, ortama bağlı… Kötü ortamda yetişen, suiistimal edilen ve hor görülen 7R çocuk…

Eric Barker’ ın kaleme aldığı Bir de Bu Açıdan Bak tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!