Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Bira Kitap Özeti Rick Kempen

Yoksa siz biranın sadece soğuk içildiğini mi düşünüyorsunuz?

Rick Kempen Bira Kitap Özeti

Bira” 2018 yılında Kolektif Kitaptan çıkan 286 sayfalık bir kitap. “Bira” kitabı Dünya Edebiyatı’nın önemli yazarlarından olan Rick Kempen tarafından kaleme alınmış. “Bira Özeti”ne baktığımızda ise otuz yılını bu içkiye adamış bir “bira militanın” biranın çevresini kuşatan alan olarak tanımladığı “Bira Diyarı”na yapacağınız yolculukta kullanışlı bir rehber niteliğinde olduğunu görüyoruz.

Kitaptan Küçük Bir Bölüm

…o kadar artar; serin ekşiliğindeyse herhangi bir değişiklik olmaz. Bu arada biraya buğday katılmasını!) bir diğer önemli nedeni, buğdayın köpüğün kalıcılığına katkıda bulunmasıdır. Arpanın aksine buğday yüksek miktarda glüten içerir ve ekmek yapımında kullanılmaya son derece elverişlidir. Arpadan yapılan ekmek yassı ve serttir; iyice çiğnenmesi gerekir. Buna karşın buğday çok daha fazla hava emdiğinden ekmeği daha hacimli ve hafiftir. Bu yüzden arpa bira için neyse buğday da ekmek için odur. Buğdayın bu özelliği 1516’da Almanya’nın Bavyera eyaletinde biranın saflaştırılması yasasının (Reinheits- gebot) çıkarılmasında etkili olmuştur, Biranın yalnızca tahıl, su ve şerbetçiotu (o dönemlerde maya henüz keşfedilmemişti, ka­nuna daha sonra eklenecekti) kullanılarak yapılması gerektiğini belirtilen bu kanun buğday kullanımını yasaklamış ve sadece ekmek yapımında ve halkın beslenmesi amacıyla kullanılmasına izin verilmiştir. Tabii her kuralın istisnası varı Bavyera dükü bu kanunla buğdayın bira üretiminde kullanılmasını halkına ya­saklarken kendisi buğday birası üreterek zenginliğine zenginlik katmıştır. Dolayısıyla Reinheitsgebot, sık sık iddia edildiği gibi, dünyanın gıda kanunu değil (bundan çok daha eskileri var), ekonomik alanda yapılan ilk düzenlemedir.

Yüzyıllar boyunca Bavyera dükleri bu hakka tek başlarına sa­hip olarak buğday birası üretmeye devam etmiştir. Günümüzde bu birama izlerini Almanya’da üretilen Hefeweizen ile Belçika’da üretilen beyaz birada görürüz. Beyaz bira terimi aslında bir yan­lış anlaşılmadan doğmuştur. Bu bira stilinin kökeninde Weizen ya da Hefeweiss denilen Alman birası yatar. Weizen Almancada buğday anlamına gelir, fakat yüzyıllar önce “beyaz” anlamına geldiği sanılmıştır. Buğday birasının renginin beyaz» hatta filtreden geçirilmediğinde süt beyaz olduğu göz önünde bulundu­rulduğunda, neden böyle bir yanılgıya düşüldüğünü anlamak zor değil. Dolayısıyla Hefeweizen…

Rick Kempen’ in kaleme aldığı Bira tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!