TIKLA ABONE OL
Sponsorlu Bağlantılar

Kalkınmanın Tek İlacı Üretimdir Sözünün Açıklaması Kompozisyon

Vatanla İlgili Dil, Bayrak, Milli Marş Unsurlarının Önemi Nedir?

Ana Sayfa / Sorularınız / Bu Vatan Kimin Şiiri ile İlgili Sorular
Ödev Soruları

Bu Vatan Kimin Şiiri ile İlgili Sorular

Sponsorlu Bağlantılar


Bu Vatan Kimin Şiiri ile İlgili Sorular

Soru 1: “Bu Vatan Kimin” şiirinin şairi kimdir? 

Cevap: Orhan Şaik Gökyay

Soru 2: “Bu Vatan Kimin” şairi vatanını seven bir şair midir?

Cevap: Evet, Orhan Şaik Gökyay vatansever bir şairdir.

Soru 3: “Bu Vatan Kimin” şiirinin nazım birimi nedir?

Cevap: Dörtlük

Soru 4: “Bu Vatan Kimin” şiirinin nazım birim sayısı nedir?

Cevap: 6 dörtlükten oluşan bir şiirdir.

Soru 5: “Bu Vatan Kimin” şiirinin ölçüsü nedir?

Cevap: Hece ölçüsüyle yazılmıştır. 6+5=1’li hece ölçüsüyle yazılmıştır.

Soru 6: “Bu vatan, toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır.” sözüyle ne anlatılmak istenmiştir?

Cevap: Şair vatanını korumak için vatanına sahiplenenlerin sıradağlar gibi birbirine kenetlendiğini vurgulamıştır.

Soru 7:  “Her taşı bir yakut olan bu vatan” sözüyle ne anlatılmak istenmiştir?

Cevap: Şair vatanımızın her karış toprağının her santimetre karesinin çok ama çok değerli olduğunu söylemiştir.

Soru 8: “Bu Vatan Kimin” şiirinin teması nedir?

Cevap: Vatan sevgisi

Faydalı Bilgi: Televizyon hemen her gün evimize misafir olan aileden biri gibidir. Televizyon olmadan bir hayat düşünmek pek mümkün gibi durmuyor. Televizyon sayesinde belgeselleri, filmleri, dizileri, haberleri izleriz. Ancak gününün çoğunu ekran başında geçirmekte olan insanlar var. Bunlar ne yazık ki televizyon bağımlısı olmuş durumdalar. Televizyonda o kadar çok vakit geçiriyorlar ki başka hiçbir şeye vakitleri kalmıyor. Her şeyin bağımlılığının kötü olması gibi “televizyon bağımlılığı”nın da zararları çoktur. Göz bozulması bel ağrısı gibi fiziksel sorunlarının yanın da sohbetin muhabbetin de yok olmasına neden olabilmektedir. Bunu önlemenin en önemli yolu gün içinde belli bir süre televizyon izlemek olacaktır. Bunun dışında bizi bekleyen son “televizyon bağımlılığı” olacaktır.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

3 Yorumlar

  1. Gökyay ile ilgili cümleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir