Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Fatih Portakal Aklımla Dalga Geçme Kitap Özeti

Fatih Portakal Aklımla Dalga Geçme Kitap Özeti

“Aklımla Dalga Geçme” 2016 yılında Can Yayınlarından çıkan 384 sayfalık bir kitap. “Aklımla Dalga Geçme” kitabının yazarı araştırmacı gazeteci Fatih Portakal. Fatih Portakal “Aklımla Dalga Geçme” kitabında habercilik mesleği boyunca tutmuş olduğu notları, izlenimlerini okuyucularıyla paylaşıyor.

Fatih Portakal yazmış olduğu son kitap olan “Aklımla Dalga Geçme” tavsiye ettiğimiz kitaplardandır. 

Fatih Portakal “Aklımla Dalga Geçme” kitabından küçük bir bölüm. 

“İki tarih: îlki 12 Eylül 2012, diğeri üç buçuk ay sonra­sındaki 28 Aralık 2012.

Badirelerden ve karşılıklı hakaretlerden, “İmralı’yla görü­şüyoruz” noktasına gelinmişti. İki gün sonra AKP’nin önemli isimlerinden Yalçın Akdoğan NTV’de Oğuz Haksever’e, “Ab­dullah Ocalan, çözüm için hâlâ en önemli aktör durumunda!” dedi, ilerleyen cümlelerde, “Kandil sadece kendi hedefleri için değil bölgesel denklemde bir yer teşkil ediyor,” diyerek düşün­celerini çok erken paylaşıyordu. Dönemin gazetelerine baktı­ğınızda yaym dili de yumuşamıştı. “Hükümet, terörü bitir­mekte kararlı” başlıkları atılıyordu.

3 Ocak 2013 tarihinde açılımdan sorumlu bakanın kim olduğu öğrenildi. “İmralı stratejik bir enstrüman oldu,” diyen Beşir Atalay’dan başkası değildi. Aynı gün Güneş gazetesi, yedi maddelik yol haritasını paylaşmıştı, maddeleri not et­miştim:

1) Öçalan’a uygulanan tecridin kademeli azaltılma­sı…

2) Anadilde savunma…

3) Büyükşehir yasası…

4) Fede­rasyon yolunun açılması…

5) Kamu kurumlannda anadilin kullanılması…

6) Vatandaşlık tanımı ve anayasanın Türk vurgusundan arındırılması…

7) Terör eylemlerinin durduru­lup Kandil’in kademeli silah bırakması…

“Gazete, bunu nereden biliyordu?” diye düşünüp sora­bilirsiniz. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adaya gidip iki gün kaldığı, Öcalan ile görüştüğü iddia edilmekteydi. Yol harita­sının maddeleriyse bu görüşmeye dayandırılıyordu. Üstelik hedefin, altı ay içinde sonuç almak olduğu söyleniyordu. Oslo Görüşmeleri örneğinde olduğu gibi devlet istemese hiçbir şey duyulmaz! Duyulması isteniyordu ve duyurulu­yordu. Üstelik diyalog ortamı içinde bir buçuk aydır terör saldırısı da yaşanmamıştı.”

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!