Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

Jimnastikçi Jaguar Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Jimnastikçi Jaguar metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 152-153-154-155-156-157-158-159-160-161 (8. Tema Sağlık ve Spor)

Jimnastikçi Jaguar Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 152 Cevabı

A) Aşağıdaki görseller hangi spor dallarına aittir? Görsellerin altındaki numaralan ilgili bölümlere yazınız.

  • Cevap:

B) Verilen spor dallarından hareketle aşağıdaki bölümleri doldurunuz.

İlgimi Çeken Spor Dalları

  • Cevap:

JİMNASTİKÇİ JAGUAR

Bir su birikintisinde
jaguar gördü kendini.
Dedi “Bendeki atletik yapı kimde var?
Çeviklik, sağlamlık, bu güçlü pazılar?”
Bir de öteki hayvanları düşündü.
Hımbıl kaplumbağa, miskin ayı, tembel sansar…
Hepsini silkeleyip kendine getirmeliydi,
Bu amaçla Kral Aslan’ın aklını çeldi.

Buyruğu vermekte gecikmedi Kral.
“Herkes katılacak; dinlemem şişman, topal!
Bundan böyle sabah akşam beden eğitimi
Antrenörünüz de jaguar Efendi!”

Hayvanları aldı bir tasa.
Spor çok güzel şeydi ama
Zorunlu olunca ne keyfi kalırdı ne yararı
Üstelik herkesin yeteneği aynı mı?

Ne dedilerse dinletemediler Aslan’a
Böylece bir sabah, güneş doğmadan
Göl kıyısında toplandılar kahvaltı yapmadan.
Jaguar başa geçti Haydi, çocuklar “bir ki, bir ki…”

Sanki kıyamet koptu birden
Göz gözü görmüyordu tepinmelerden.
Tüy, telek havada uçuştu,
İki fille bir gergedan tokuştu.
Zürafanın başı ağaca çarptı,
Dengesini yitiren su aygırı
Kirpinin üstüne yuvarlandı.
Öyle büyük bir kargaşaydı ki
Pişman Kral, buyruğunu aldı geri.
Başlamadan bitti
Jaguar’ın jimnastik dersleri.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 156 Cevabı

1. ETKİNLİK

Jimnastikçi Jaguar” metninde geçen kelimeleri görsellerden hareketle örnekteki gibi anlamlarıyla eşleştirerek kilitleri açınız. Kelimeleri cümle içinde kullanınız.

Atletik 

  • Anlamı: Vücudu gelişmiş, biçimli.
  • Cümlem: Yüzme öğretmenimiz çok atletik biri.

Miskin

  • Anlamı: Tembel kimse.
  • Cümlem: Miskinleri sevmem.

Çevik 

  • Anlamı: Kolaylık ve çabuklukla davranan, atik.
  • Cümlem: Arkadaşım çok çevik bir çocuk.

Pazı

  • Anlamı: Kolun omuz ile dirsek arasındaki bölümünde bulunan, şişkin ince kas kitlesi.
  • Cümlem: Babamın pazıları çok büyük.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 157 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki sorulan “Jimnastikçi Jaguar” metninden hareketle cevaplayınız.

t. Jaguar, Kral Aslan’ın aklını niçin çelmiş?

  • Cevap: Jaguar ormandaki tüm hayvanları silkeleyip kendine getirmek ve en atletik, çevik hayvan olduğunu göstermek için Kral Aslan’ın aklını çelmiştir.

2. Jimnastikçi Jaguar metninde hangi hayvanların adı geçmektedir?

  • Cevap: Jimnastikçi Jaguar metninde  aslan, Jaguar, Kaplumbağa, Ayı, Sansar hayvanların adı geçmektedir.

3. Kral Aslan’ın çağrısından sonra neler olmuş?

  • Cevap:

3. ETKİNLİK 

“Jimnastikçi Jaguar” metni için uygun olabilecek başlıktan işaretleyiniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 158 Cevabı

4. ETKİNLİK 

A) Jimnastikçi Jaguar” metninde geçen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadan bulunuz. Bu kelimeleri örnekteki gibi işaretleyiniz.

  • Cevap:

B) Aşağıda, karışık olarak verilen kelimeleri sözlük sırasına göre sıralayınız.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 159 Cevabı

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki hikâyede eksik bırakılan yerleri tamamlayınız. Sizce/ hikâyenin devamında neler olmuş olabilir? Yazınız.

Erdem, temiz ve düzenli bir çocuktu. Her sabah yatağını toplar, odasını havalandırırdı. Kişisel bakımına özen gösterirdi. Sık sık banyo yapar, temiz giysiler giyerdi. Mevsime uygun giyinirdi. Çünkü bilirdi ki… bu şekilde yaşarsa sağlıklı bir hayat sürebilir. 

Zararlı atıştırmalıklar yemezdi. Sevmediği yemek yoktu. Dengeli ve düzenli beslenirdi. Uyku saatlerine dikkat ederdi. Erken yatar, erken kalkardı. Böylece her zaman sağlıklı bir birey olacaktı.

Tembelliği hiç sevmezdi Erdem. Derslerden kalan vakitlerde bisiklete biner, arkadaşlarıyla basketbol oynardı. Hafta sonları yüzme kursuna gidiyordu. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunurdu. Bu sebeple Erdem, derslerinde hep başarılı oluyordu. 

Erdem’in bir de arkadaşı vardı. Adı Samet’ti. Ancak o, bazı özellikleriyle Erdem’den farklıydı. Sabahları yatağını toplamaz, kişisel bakımına özen göstermez, düzenli olarak banyo yapmaz, temiz giysiler giymezdi. Sürekli yemek seçer, dengeli beslenmez, uyku saatlerine dikkat etmezdi. Bu yüzden sık sık hasta olurdu. Bir gün, yine sabah geç kalktı, kahvaltısını yapmadan okula gitti. Okulda midesinin bulandığını fark etti. Bu durumu öğretmene söyledi. Öğretmeni ise Samet’in anne ve babasını aradı. Samet’i hastaneye götürdüler. Samet kendine iyi bakmadığı için hasta olmuştu. Doktor Samet’e ilaçlar yazdı ve Samet bir hafta okula gidemedi. Bu yaşadığı olay Samet’e bir ders oldu. Bundan sonra eskiden yapmış olduğu hataları yapmadı ve düzenli bir hayatı oldu.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 160 Cevabı

6. ETKİNLİK 

A) Aşağıdaki tabloda 3-C sınıfının beslenme programı yer almaktadır. Beslenme tablosundan hareketle, aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.

  • Cevap:

B) Yukarıdaki tablodan hareketle, iki soru hazırlayınız. Hazırladığınız soruları sıra arkadaşınıza sorunuz. Arkadaşınızın verdiği cevapları yazınız.

Sorularım:

  • 1– 3-C sınıfı hangi gün süt içmemiştir.
  • 2– 3-C sınıfı hangi gün haşlanmış yumurta yemiştir?

Arkadaşımın Cevapları:

  • 1– 3-C sınıfı Perşembe günü süt içmemiştir.
  • 2– 3-C sınıfı Çarşamba günü haşlanmış yumurta yemiştir.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 161 Cevabı

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki broşürü inceleyiniz. Sıra arkadaşınızla birlikte, broşürdeki tabakta yer alan besin gruplarından birer besin seçerek her öğün için bir tabak hazırlayınız.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 8. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 152-153-154-155-156-157-158-159-160-161 Jimnastikçi Jaguar Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
1
0
0

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!