Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Mahrem Kitap Özeti Elif Şafak

Elif Şafak’ın en özel romanlarından olan bu kitabı okumadıysanız çok şey kaçırmışsınız. 

Elif Şafak Mahrem Kitap Özeti

Mahrem” 2018 yılında Doğan Kitaptan özel bir baskı şeklinde çıkan 312 sayfalık bir kitap. “Mahrem” kitabı Türk Edebiyatı’nın usta ve popüler kadın yazarlarından olan Elif Şafak tarafından kaleme alınmış. “Mahrem Özeti”ne baktığımızda ise insanoğlunun mahremiyetinin anlatıldığını görüyoruz.

Kitaptan Küçük Bir Bölüm

…evvela tepeden tırnağa birbirlerini süzer, şıppadak birbirleri­nin derdini tasasını keşfeder, ancak ondan sonra hal hatır sormaya geçerlerdi. Muhabbet koyulaştıkça, nerede bir yırtık yahut leke, karanlık oda yahut mezbele varsa, teker teker tespit edip özenle işlerlerdi hasıraltı defterlerine. Arkadaşlık­ları tavşan uykusuna benzerdi. Yüzleri birbirlerine dönük uyurlardı, en ufak çıtırtıya kulak kabartarak. Sırdaşlıkları­nın harcı yumurta aklarına bulanmış vehimlerle kanlmıştı. Yapı sağlamdı sağlam olmasına da, zangır zangır sallanırdı dipten vuran ilk kuruntuda. Oysa gümüş bir ayna olmadan, işini tam yapamazdı gümüş tarak. Bir ayna lazımdı muhak­kak. Keramet Mumi Keşke Memiş Efendi bilirdi ki, kadınlar birbirlerinin akislerinde çirkinleşirdi. Birbirlerine katiyen arkalarım dönmemeli; yan yana, kol kola gelmelilerdi bu sebepten. Yokuşu birlikte çıkmalı, bir vişne ağacı kadar kala­balık olmalılardı batıya bakan kapıdan içeri girdiklerinde.

Kadınların bazıları zaten birbirlerinden ayrılmamayı huy edinmişti. Dost canlısıydı çoğu ya da öyle görünmek isterdi. Güle oynaya çıkarlardı yokuşu. Yokuşun dibinde cümbür cemaat başlattıkları yolculuğu, çadırın ağzında gene cümbür cemaat noktalayarak. Bazıları da, eninde sonunda bir araya gelmeleri gerektiğini gayet iyi bildikleri halde, mümkün olan en son adıma kadar ayrı ayrı, ayrı gayrı tırmanırlardı ilk merhaleyi. Soğuk nevaleydi çoğu ya da öyle görünmek isterdi. Yokuşun üzerindeki çeşme, onlar için dönemeçti. Çeşmeye vardıklarında, elmahkûm yaklaşırlardı birbirlerine. Kurum kurum kurulurdu çeşme; coştukça coşar, taşınırdı sularım. Kadınlar buz gibi suyla ağızlarını, alınlarını, boyunlarım ıslatırlardı. Oraya kadar bir başına gelmiş olanlar birer iki­şer toplaşır, bu zaruri arkadaşlığa uysalca sokularak yolları­na devam ederlerdi. Tanışma faslıyla geçerdi yokuşun ikinci kısmı. Bundan sonra birbirlerinden ayrılmamalılardı; bun­dan sonra yabancılar ahbap, ahbaplar ayakdaş sayılırdı…

Elif Şafak’ ın kaleme aldığı Mahrem tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!