Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu Kitap Özeti Ünal Ersözlü

Edebiyat severler Ünal Ersözlü‘ nün yazmış olduğu Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu kitap özet ve yorumuna bakmaya ne dersiniz?

Ünal Ersözlü Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu Kitap Özeti

Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu” 2019 yılında Karakarga Yayınlarından çıkan 384 sayfalık bir kitap. “Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu” kitabı Türk Edebiyatı’nın usta ve popüler yazarlarından olan Ünal Ersözlü tarafından kaleme alınmış. “Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu Özeti”ne baktığımızda ise hayatımızı nasıl daha kaliteli yaşayacağımızın anlatıldığını görüyoruz.

Kitaptan Küçük Bir Bölüm

Antik dönemde bu nedenle “insan” ve “ölüm” neredeyse ben­zer sözcüklerle dile getirilirdi. Biz bitkilerin ve hayvanların da ölümlü olduklarını biliyoruz. Ama aramızdaki temel fark, onların kendilerinin “ölümlü” olduklarını bilmeyişleridir.

Bu bakış açısıyla bakıldığında, “ölümlü” olabilmek için, “ölüm­lü” olduğunu bilmek gerekir. Ölümlü olduğunu bilen tek varlık ise insandır. Bizi hayvanlardan ayıran tek özellik budur. Bunu bildiği­miz halde, hep ölüm gerçeği ile yüzleşmekten kaçarız. Oysa ölüm­lülük farkındalığım geliştirmek, yaşamımızı iyileştiren bir şeydir.

Fedon adlı diyalogunda her zaman olduğu gibi Soktares’in ağ­zından konuşan Platon, “felsefenin, insanın kendisini ölüme ha­zırlaması” olduğunu söyler. Buradaki paradoks, insanın kendisini ölüme hazırlamasının, aslında aynı insanı yaşamı üzerine düşün­meye itmesidir.

Her insanın yaşamına anlam katması, varoluşunu anlamlan­dırması, hayatının manasına adım adım yaklaşması, ancak insanın ölüm farkındalığının derinliği ile ilgilidir. Bunu yapamayan insan için hayat zaten baştan boştur. Tükenmeyen mülk edinme hırs­larının, kötülüklerin, sevgisizliğinin gölgesinde, kendi hayatının manasını üretememiş insanın, belki ölmeden önce aklı başına ge­lir, ama her şey için çok geçtir. Bu nedenle günümüz insanı, ölüm üzerine konuşmaktan, arada ölüm üzerine düşünmekten, kaçma­malıdır. Her yaptığı şeyin altında ağırlıklı olarak “ölümden kaçma” duygusu saklı insan için, bu en büyük trajedidir. Ölüm bizi aynı zamanda yaşama hazırlayan, yaşam için güçlendiren bir kavram­dır. Fernando Savater de, ölümün, felsefenin biricik teması olma­dığını vurgularken, “Tersine felsefenin uğraşının yaşam olduğuna, yaşamanın ne anlama geldiği, nasıl daha iyi yaşanabileceği oldu­ğuna inanıyorum,” der. Elbette daha iyi yaşamı, sadece maddi öl­çülerle algılamadığımız ya da belirlemediğimiz zaman… iyi yaşam, farkındalık taşıyan, kendi manamızla buluşabildiğimiz, inançları­mızı saydamlaştırabildiğimiz, kendimizi gerçekleştirebildiğimiz,

Ünal Ersözlü’ nün kaleme aldığı Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!