Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 117

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 117 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 117

gerçekleştirmiş oianlar ise bu dünyaya bir daha gelmez. Bunun için kurtuluşa erdiğine inanılan kişilerin cesedi yakılmaz, toprağa gömülür. Hinduizm’de bunların yanı sıra yıllık törenler de vardır. Günümüzde Hindistan hükümetince resmî tatil ilan edilen on altı bayram bulunmaktadır. Bunlar ay takvimine göre kutlandıkları için bayram günleri her yıl farklılık gösterir.*

Aum) Om (Görsel 5.9) ilahi kuvvetle dolu, kutsal sırlı bir kelime olarak kabul edilir. Om kelimesi; ayinlerden, yemekten, kutsal metinleri okumadan ve herhangi bir işe başlamadan önce ve yoga ile meditasyon yaparken söylenir. Sanskrit dilinde birlikte O sesini veren A ve U ünlüleriyle M sesinden (AUM) oluşur. A Vişnu’dur, U Brahma ve M de Şiva’dır. Bu hece üç tanrının birliğini sembolize eder. Ayrıca bu üç ses geçmişi, bugünü ve geleceği sembolize eder.

Svastikanın (Görsel5.10), kökeni çok eski tarihlere dayanır. Anlamı “iyi, mutlu ve sağlıklı” olmaktır. Hinduizmin mutluluk ve şans getirdiğine inanılan sembolüdür. Vişnu’nun 108 sembolünden biridir. Kolları saat yönünde dönük olan şekliyle başarı ve uğurun yanı sıra hayatın kaynağı olan güneş ışığını simgeler. Kolları ters yöne dönük olan Sauvastika ise geceyi ve uğursuzluğu ifade eder. Svastika’nın dört kolu, dört kozmik gücü (ateş, su, hava, toprak) simgeler.

Hinduizm’de ve Hint kültüründe kutsal sayılan inek (Görsel 5.11), doğurganlık ve bereketin sembolüdür. İnek ve öküzler tüm kâinatın anası olan Devi’nin yani tanrıçanın sembolü sayıldığı için her yerde serbestçe dolaşabilir. İneklere saygı diğer tanrılara saygı gibi değerlendirilir. Hindistan’ın birçok eyaletinde inek kesimine izin verilmediği gibi sığır eti hemen hemen hiç yenmez.

Hinduizm’de Kutsal Mekânlar

Hindistan’da kutsal olan yedi yer vardır. Bunların her biri ya tanrılardan ya da Hindu kutsal metinlerindeki kahramanlardan biriyle ilişkilidir. Bunlar içinde en kutsal yer Şivacılığın merkezi olan Benares’tir (Görsel 5.12). Ganj Nehri şehrin içinden geçer. Ganj’da yıkanmak günahlardan arınmak anlamına gelir. Hindular için burada ölmek ve yakılmak çok değerlidir. Bu kutsal yerlere yapılan ziyaretler Hinduların hayatlarında önemli rol oynamaktadır.<

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 117 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!