Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 129

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 129

Konfüçyüs, dünyada beş şeyi, her şeye uygulayabilmek yeteneğine “mükemmel erdem” demektedir. Bu erdemler; ağır başlılık, cömertlik, samimiyet, doğruluk ve nezakettir. Bunları da şöyle açıklamaktadır: “Ağır başlı isen saygısızlık görmezsin. Cömert isen her şeyi elde edersin. Samimi isen halk sana güvenir. Doğru isen çok şeyi başarırsın. Nazik isen başkalarını hizmetinde kullanabilirsin.”

Konfüçyanizm’de beş temel insani ilişki vardır:

1. Amir ile memur
2. Ebeveyn ile çocuklar
3. Koca ile eş
4. Kardeşler
5. Arkadaş ile dostlar arasındaki ilişki ve saygı

Bu, bütün hayatın en önemli temelidir. İnsanın mutlu bir hayat sürebilmesi için hayatın her safhasında orta yolu tutması, aşırılıktan kaçınması, iyiliğe iyilik, kötülüğe karşı da adalet göstermesi gerekir.

Konfüçyüs’ün ahlak anlayışı devlet yönetiminde de geçerlidir. Ona göre memleketini erdem ile yöneten bir kimse Kutup Yıldızı’na benzer. Memleketi yönetmek, halkı doğru yola götürmek demektir. Eğer halk doğru yola yöneltilirse kimse doğru davranmamaya cesaret edemez.
Konfüçyanizm; aileye ait faziletleri, disiplini, sosyal düzeni, kardeşlik sevgisini ve halkın eğitimini içinde bulundurur. Bunun için de Konfüçyüs’ün ahlaki sisteminde şu dört fazilet yer almaktadır: İnsanlık, adalet, davranış ve bilgi.<32>
Konfüçyüs, görüş ve önerilerini dinleyecek yöneticiler aramıştır. Çin İmparatorluğu sınırları içinde istediğini bulamayınca kendisini, öğrencileri ile birlikte, daha önceki Çin filozof ve bilginlerinin yazılarını bir araya getirmeye, onları derlemeye ve gözden geçirmeye adamıştır Daha sonra öğrencileri
Konfüçyüs’ün konuşmalarını da bir araya getirmişlerdir. Konfüçyüs ve öğrencilerinin bu çalışmalarının sonucunda, “Beş Klasik” (Wou King) ve “Dört Kitap” (Se Chou) adı verilen ve Konfüçyanizm’in kutsal metinlerini oluşturan iki koleksiyon ortaya çıkmıştır.31 32 (33)

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 129 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!