Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 28

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 28

Hadis

Müslümanlar için Kur’an-ı Kerim’den sonra en önemli kaynak hadislerdir. Hadis, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sözleri, fiilleri ve takrirleri; sahabilerin söz ve davranışlarını onamasıdır.(74) 75 Hadis ilmi başlıca üç evre geçirmiştir. Birinci evre hadislerin yazılmasıdır, ikinci evre yazılan hadis sayfalarının bir araya getirildiği tedvin aşamasıdır. Üçüncü evre ise hadislerin tasnif edilmesi yani konulara veya ravilere göre düzenlenmesidir. İslam medeniyetinde hadis ilmine çok önem verilmiştir. Çünkü sünnet Kur’an-ı Kerim’den sonra dinin ikinci temel kaynağıdır. İslam dünyasında pek çok hadis eseri yazılmıştır. En çok bilinen hadis kitapları şunlardır: Sahih-i Buhari (Görsel 1.17),Sahih-i Müslim, Sünen-i Ebû Dâvûd, Sünen-i Nesâî, Sünen-i Tirmizi, Sünen-i İbn Mace. Bu altı hadis kitabına “Kütüb-i Sitte” denir. Bunların dışında Ahmed bin Hanbel’in Müsned, İmam Malik’in Muvatta ve Dârimî’nin Sünen adlı eserleri de İslam medeniyetindeki önemli hadis eserlerindendir. Ehl-i Beyt’e ait hadis eserleri ise “Kütüb-i Erbaa” adı altında toplanmıştır. Bunlar; Kâfi, Fakih, Tezhib, İstibsar’dır.

Tarih

Tarih, zaman ve yer göstererek sosyal olayları inceleyen ilimdir. İslam tarihinde bu ilim, Arapların eyyâmu’l-Arap geleneği, Kur’an-ı Kerim’deki meseller ve Hz. Peygamber’in (s.a.v.) hayatını inceleyen siyer ilminin etkisiyle ortaya çıkmıştır. Emevilerin son dönemlerinde hadisçilerin yöntemlerini benimseyerek ortaya çıkan siyer yazıcılığı Abbasiler Dönemi’ndeki tarihçilerde biçimsel tarihçilik şeklini almıştır. Tarih ilmi Taberi ve Mesudi (ö. 345/956) ile büyük gelişme göstermiştir.*75* Bunların yanında İbn İshak (ö. 151/768), Vakıdi (ö. 207/823), İbn Hişam (ö. 218/833), İbn Sa’d (ö. 230/845), Belâzuri (ö. 279/892-93), İbn Haldun (ö. 808/1406) ve Ahmet Cevdet Paşa (ö. 1895) İslam dünyasında yetişmiş önemli tarihçilerdir. İbn İshak’ın “Kitâbü’l-Megâzî, ibn Hişam’ın “es-Sîretü’n-Nebeviyye” ve İbn Sa’d’ın “Kitâbü’t-Tabakâti’l- Kebîr” isimli eserleri ilk İslam tarihi eserlerinden sayılır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!