Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Ekmeğin Öyküsü Cevapları

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Ekmeğin Öyküsü Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Ekmeğin Öyküsü Cevapları

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları 6. Tema Vatandaşlık Sayfa 47, 48, 49, 50, 51, 52  Ekmeğin Öyküsü Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

EKMEĞİN ÖYKÜSÜ

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı

Metnin görselini inceleyelim. Dinleyeceğimiz metinle ilgili tahminlerimizi yazalım.

  • Cevap: Ekmeğin nasıl yapıldığı, soframıza gelene kadar nerelerden geçtiği

2. ETKİNLİK 

Ekmek” denince aklımıza gelenleri yazalım.

  • Cevap: Fırın
  • Cevap: Buğday
  • Cevap: Un
  • Cevap: Fırıncı

3. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 49 Cevabı

Metinle ilgili soruları cevaplayalım.

1. Metinde ne anlatılıyor?

  • Cevap: Ekmeğin nasıl yapıldığı

2. Buğdaydan ne üretiliyormuş?

  • Cevap: Un

3. Ekmeği israf etmemek için neler yapabiliriz?

  • Cevap: Fazla olan ekmekleri saklamalı, ekmekleri çöpe atmamalı, paylaşmalıyız.

4. ETKİNLİK 

Dinlediğimiz metnin konusunu yazalım.

  • Cevap: Ekmeğin hayatımızdaki yeri.

5. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 50 Cevabı

Buğdayın ekmek olana kadar geçirdiği aşamaları sıralayalım. Olayları oluş sırasına göre anlatalım.

  • Cevapİlk buğday olması için tohumları ekilir.-Sonra toplanır ve değirmenlerde bunlar öğütülür.

    -Bunlar değirmende tabi ki de un haline gelirler.

    -Sonra bunlar fırınlara gelirler orada hamur haline gelir ve pastane,bakkal,market vb. yerlere gelerek satılırlar.

6. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51 Cevabı

Buğday” ve “ekmek” arasındaki ilişkiyi düşünelim. Verilen görsellere uygun cümleler yazalım.

  • Cevap
  • Undan pasta yapılır
  • Yünden kazak örülür.
  • Domatesten salça yapılır.

7. ETKİNLİK 

Bizim evde annem ve babam yemeği hazırlar. Ben de sofrayı kurmalarına yardımcı olurum. İşleri birlikte kolayca bitiririz. Peki, sizin ailenizde nasıl bir iş bölümü var? Haydi, anlat

  • Cevap: Ev temizliği esnasında herkes bir işi üstlenmeli ve kısa sürede ev temizlenmelidir. Mesela, evin küçük çocuğu sofrayı kaldırırken, baba çöpü dökmeli anne de bulaşıkları yıkamalıdır.

8. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı

Annemizden kek tarifi öğrenelim ve yazalım. Tarifimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

  • Cevap:
  • Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ve vanilini koyup tekrar karıştırın.
  • Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirerek karışıma ekleyin ve son kez çırpın.
  • Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
1
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir