Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Mevsimler Cevapları

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Mevsimler Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Mevsimler Cevapları

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları 7. Tema Doğa ve Evren Sayfa 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 Mevsimler Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

MEVSİMLER

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

En çok hangi mevsimi seviyorsun?

  • Cevap: Yaz mevsimini çünkü denize gidebiliyoruz. 

1. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı

Mevsimlerin isimlerini resimlerle eşleştirelim.

  • Cevap

2. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 108 Cevabı

Haydi, okuduğumuz metni anlatalım.

3. ETKİNLİK 

Soruları metne göre cevaplayalım.

1. Hangi mevsimler gelince insanlar seviniyormuş?

  • Cevap: İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış

2. Yaz mevsimi neden teşekkür alıyormuş?

  • CevapTahılları, meyveleri olgunlaştırdığı için

3. Hangi mevsimin adı sevgiyle anılıyormuş?

  • Cevap: Sonbahar

4. Kış mevsimi gelince neler oluyormuş?

  • CevapKış mevsiminin getirdiği kar, herkesi çocuklar gibi mutlu edermiş.

4. ETKİNLİK 

Metne yeni bir başlık yazalım.

  • Cevap: HER MEVSİM GÜZELDİR

5. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 109 Cevabı

Resimlerle ilgili cümleler yazalım.

6. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110 Cevabı

Haydi, cümleleri renkli yazılan kelimelerin zıt anlamlılarıyla tamamlayalım.

azalır
kış
ince

sıcak
geç

Kış soğuktur, yaz ……….. sıcak………………tır.
Karpuz yaz meyvesidir, portakal …...kış..……. meyvesidir.
Kışın kalın giyiniriz, yazın …ince  … giyiniriz.
İlkbaharda sıcaklık artar, sonbaharda ….azalır.………..
Kışın hava erken, yazın …geç..….. kararır.

7. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 111 Cevabı

Resimleri inceleyelim. Soruları cevaplayalım.

1. Birinci resimdeki çocuk neler giymiş?

  • Cevap: Atkı, bere, palto

2. İkinci resimdeki çocuk neler giymiş?

  • Cevap: Güneş şapkası, şort, tişört

3. Çocuklar hangi mevsimlere göre giyinmişler?

  • Cevap: Birinci resimde KIŞ, İkinci resimde ise YAZ

8. ETKİNLİK 

Hangi mevsimde neler giyiyorsun? Neden? Haydi, yeni öğrendiğimiz kelimeleri kullanarak anlatalım.

  • Cevap: Yazın şort, tişört gibi ince şeyler giyerim çünkü hava sıcaktır kışın ise hava soğuk olduğu için mont, bere, atkı takarım.

9. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı

Mevsimlere göre neler yaptığımızı anlatan birer cümle yazalım.

  • Cevap:  Yazın ailemizle pikniğe gideriz. 
  • Cevap: İlkbaharda çiçekler açar, ağaçlar yeşillenir.
  • Cevap: Sonbaharda ağaçların yaprakları sararır. 
  • Cevap: Kışın kar yağar, kardan adam yaparız.

10. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı

Cümleleri uygun noktalama işaretleriyle tamamlayalım.

Ah, kartopu koluma geldi( ! )
Pikniğe gidince salıncakta sallanırım( . )
En son ne zaman yağmur yağdı( ? )
Yaşasın, dedemle ağaç dikeceğiz( . )
Yarın nereye gidiyoruz( ? )
Yaz meyvelerini severim( . )

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir