Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Selim’in Çürük Dişi Cevapları

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Selim’in Çürük Dişi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Selim’in Çürük Dişi Cevapları

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları 5. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Selim’in Çürük Dişi Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

SELİM’İN ÇÜRÜK DİŞİ

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Dişlerini günde kaç defa fırçalıyorsun?

  • Cevap:  En az iki kere fırçalarım.

1. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevabı

Kelimeleri uygun görsellerle eşleştirelim.

  • Cevap: 4. resim: diş doktoru

2. ETKİNLİK 

Soruları metne göre cevaplayalım.

1. Selim masadan kalktıktan sonra ne yaptı?

  • Cevap: Dişlerini fırçalamayı unuttu

2. Selim’in dişleri neden ağrıyordu?

  • Cevap: Çünkü Selim dişlerini fırçalamadan uyudu

3. Selim’in dişlerini kim tedavi etti?

  • Cevap: Diş doktoru

3. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı

Haydi, metinde neler olduğunu yazalım ve arkadaşlarımıza anlatalım.

  • Cevap: Akşam yemekten sonra dişlerini fırçalamayı unutan Selim’in yaşadıkları. Selim uyuyor sonra gece dişi ağrıyor sabah diş doktoruna gidiyor. Sonra her gün dişlerini fırçalıyor.

4. ETKİNLİK 

Metnin konusunu yazalım.

  • Cevap: Diş Bakımının Önemi

5. ETKİNLİK 

Dişlerinin sağlıklı olması için neler yapıyorsun?

  • Cevap: Fındık gibi sert şeyler kırmıyorum
  • Onları her gün fırçalıyorum

6. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevabı

Dişlerin üzerindeki kelimelerin bize ne söylediğini yazalım.

  • Cevap: Dişlerimizi günde üç defa fırçalamalıyız.

7. ETKİNLİK 

Cümleleri uygun noktalama işaretleriyle tamamlayalım.
Dişlerimi düzenli olarak fırçalarım ( . )
Diş fırçama ne kadar macun sürmeliyim ( ? )
Diş doktorumu çok severim ( . )
Dişlerini günde kaç kere fırçalıyorsun ( ? )

8. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevabı

5. Tema: Sağlık ve Spor

Dinleme Metni: Yıkanmayı Sevmeyen Mumu
Okuma Metni:
Okuma Metni:
Okuma Metni:
Serbest Okuma Metni:

9. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı

İsimleri yanlış, yazmışım. Birlikte, doğrusunu yazalım. 

Selimin: Selim’in
Elifin: Elif’in
Yusufta: Yusuf’ta
Gamzeye: Gamze’ye
Elanın: Ela’nın
Antalyaya: Antalya’ya

10. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevabı

Resim sana ne anlatıyor?

  • Cevap: Dişlerimizdeki mikroplar biz dişlerimizi fırçaladığımız için bizden çok korkar çünkü yok olacaklar. 

11. ETKİNLİK 

Çizgi çalışmasını tamamlayalım. Resmi boyayalım. Dişi temizlemesi için diş fırçasının yolu bulmasına yardım edelim.

  • Cevap
0
like
1
love
0
haha
0
wow
0
sad
2
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir