Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Vitaminlerin Ziyareti Cevapları

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Vitaminlerin Ziyareti Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Vitaminlerin Ziyareti Cevapları

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Semih Ofset Yayınları 5. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 Vitaminlerin Ziyareti Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

VİTAMİNLERİN ZİYARETİ

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevabı

Anlamları verilen kelimeleri görselleri ile eşleştirelim.

  • Cevap
  • 1. resim: rüya: Uyurken zihinde beliren olaylar.
  • 2. resim: vitamin: Vücudumuz için yararlı maddeler.
  • 3. resim: Hastalık, Sağlığın bozulması
  • 4. resim: kahvaltı: Sabahları yenen hafif yemek

2. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevabı

Metinde neler olduğunu anlatalım.

  • Cevap: Bir kız çocuğu akşam patates kızartması, hamburger ve makarna yemiş. Sonrasında rüya görmüş. Bütün besleyici besinler on kendilerini yeseydi daha sağlıklı olacağını söylemişler. O da artık sağlıklı beslenmeye başlamış.

3. ETKİNLİK 

Soruları metne göre cevaplayalım.

1. Hikâyenin kahramanı hastalanmadan önce neler yemiş?

  • Cevap:  patates kızartması, hamburger ve makarna

2. Ziyarete gelen kimlermiş?

  • Cevap: et, süt, tereyağı, yumurta
  • Et, buğday ve ceviz
  • portakal, mandalina, brokoli ve yeşilbiber
  • süt, yoğurt ve peynir

3. Yemekleri ayırt etmeden yemenin faydaları nelermiş?

  • Cevap: Çocuklar daha hızlı büyürler ve boyları daha çok uzar. Ayrıca sık sık hastalanmaz, sağlıklı
    bir insan olurlar.

4. ETKİNLİK 

Metne yeni bir başlık yazalım.

  • Cevap: SAĞLIKLI BESLENME

5. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı

Uyurken rüyalar görürüz. Rüyalarımızı bazen hatırlar, bazen hatırlamayız. Haydi, hatırladığın bir rüyanı anlat.

  • Cevap: Geçen gece rüyamda bir kedi gördüm. Onu besliyordum. O da tatlı tatlı miyavlıyordu. Onunla oyunlar oynadık çok mutlu vakit geçirdik.

6. ETKİNLİK 

Cümleleri uygun kelimelerle tamamlayalım.

hastalıklarla boyumuz hamburger kemiklerimizi

Et, yumurta, havuç yersek vücudumuz ……….hastalıklarla….……………. daha güzel savaşır.
Yemekleri ayırt etmeden yersek …………boyumuz…………………….. daha çabuk uzar.
Süt, yoğurt ve peynir …………...kemiklerimizi..……………………. güçlendirir.
Sadece patates kızartması ve ………..hamburger, makarna…….……………. yemek çok sağlıksızdır.

7. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı

Şiirde bazı harfler yazılmamış. Haydi, şiiri tamamlayalım ve verilen satırlara yazalım.

  • Cevap: İlaç gibi hepsi.
    Muz, erik, çilek
    Bunlar vitamin demek
    Güçlü oluruz her an
    er meyve yersek.

8. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı

Resimlerle ilgili birer cümle yazalım. Yazdıklarımızı gözden geçirmeyi unutmayalım.

  • Cevap: Her gün sağlıklı yaşam için spor yaparım.
  • Her gün düzenli uyuyarak büyüme hızıma yardımcı olurum.
  • Her sabah okula gitmeden kahvaltımı yaparım.
  • Ellerimi her gün sabun ile yıkarım.

9. ETKİNLİK 

1. Sınıf Semih Ofset Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı

Doğru yazılan cümlelerin başına D, yanlış olanlara Y çizelim.

Vitaminler Hastalanmayı önler. (D)
Ahmet her sabah kahvaltı yapar. (D)
kerem ellerini yıkadı. (D)
Her gün spor yapmalıyız. (D)
uykumuza dikkat etmeliyiz. (D)

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
2
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir