Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık

1. Ünite Okulumuzda Hayat Kendimizi Değerlendiriyoruz Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Beşgen Yayıncılık 1. Ünite Okulumuzda Hayat Sayfa 58, 59, 60 Kendimizi Değerlendiriyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları

Kendimizi Değerlendiriyoruz Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 58 Cevabı 

A. 1, 2 ve 3. soruları, aşağıdaki anlatımlara göre yanıtlayınız.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 58 Cevabı 

1. Hangi çocuk fiziksel özelliklerinden bahsetmemiştir?

  • Cevap: Sinan. 

2. Hangi çocuk yapmak istediklerinden söz etmiştir?

  • Cevap: Sinan. 

3. Hangi çocuk hem bazı fiziksel özelliklerini hem de hoşlandıklarını açıklamıştır?

  • Cevap: Murat.

B. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Resimlerine göre Ayşe ve Alinin özellikleriyle ilgili hangi anlatım doğrudur?

A) Boyları farklıdır.
B) Saç ve göz renkleri aynıdır.
C) Cinsiyetleri farklıdır.

  • Cevap: C

2. Sevgi  Saygı  Güven  Dürüstlük
Yukarıdakilerden kaç tanesi grup çalışmalarında önem verilmesi gereken değerlerdendir?

A) 4
B) 3
C) 2

  • Cevap: A

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı 

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi bireysel farklılıklarından söz etmektedir?

A) Sesleri duyabilmek için işitme cihazı kullanırım.
B) İletişim kurarken dinleme kurallarına uyarım.
C)Kendimi anlaşılır ve acık bir dille ifade ederim.

  • Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi okulumuzun yakın çevresini tanımamızın yararlarından biri değildir?

A) Okulumuzun yerini kolaylıkla tarif edebiliriz.
B) Yaşadığımız şehrin her yerini tanımış oluruz.
C) ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz yerleri öğrenmiş oluruz.

  • Cevap: B

5. Aşağıdakilerden hangisi bir sınıf kuralı olamaz?

A) Hiç konuşmamak
B) Gerektiği kadar konuşmak
C) Saygılı konuşmak

  • Cevap: A

6. Aşağıdakilerden hangisi okulda arkadaşlarımızla oyun oynarken uymamız gereken kurallardandır?

A) Oyun sırasında mızıkçılık yapmak
B) Oyun sırasında öfkemizi kontrol etmek
C) Oyun sırasında nezaket ifadeleri kullanmaktan kaçınmak

  • Cevap: B

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 60 Cevabı 

C. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

  • Cevap

(Y) 1. Ders araç gereçlerimizin tümünü çantamızda taşımalıyız,
(Y) 2. Sınıfla ilgili konularda kararları öğretmenimizin almasını beklemeliyiz,
(D) 3. Sınıfımızın kurallarını belirleme sürecine katılmalıyız.
(Y) 4. Sınıfta ve okulda yapılan etkinliklerde sorumluluk almaktan kaçınmalıyız.
(Y) 5. Arkadaşlarımızın tüm düşüncelerini itiraz etmeden kabullen- meliyiz.
(D) 6. Okulda paramızı ihtiyaçlarımız için bilinçli bir şekilde harcamalıyız.

Ç. Noktalı yerlere verilen sözcüklerden uygun olanını yazarak cümleleri tamamlayınız.

  • Cevap

oyunun | nezaket | adaletli | birikim | tasarruflu

1. Okulumuzdaki kaynakları …..tasarruflu……… kullanmalıyız.
2. Okulda iletişim kurarken ……..nezaket…….. ifadeleri kullanmalıyız.
3. Grup çalışmalarında iş paylaşımı yaparken …….adaletli…….. olmalıyız.
4. Arkadaşlarımızla oynarken eğlenceli zaman geçirmek için….oyunun……kurallarına uymalıyız.
5. Harçlıklarımızın tamamını harcamamak bir bölümüyle …..birikim… yapmalıyız.

D. Sınıf ve okul kurallarınızı liste hâlinde defterinize yazınız.

  • Cevap: 2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 60 Cevabı 

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Beşgen Yayıncılık 1. Ünite Okulumuzda Hayat Sayfa 58, 59, 60 Kendimizi Değerlendiriyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
7
33
46
5
8
7
5

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!