Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı
2017 - 2018 10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları 2017 – 2018” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı 

B. Aşağıdaki yapılandırılmış Grid’de numaralandırılmış kutucuklara kalıtimla ilgili genel kavramlar yazılmıştır. Kutucuk numaralarını kullanarak verilen soruları cevaplayınız.

1. Hangileri eş baskın alel genleri taşır?

  • Cevap: 5 – 9 – 14

2. Hangileri homozigottur?

  • Cevap: 3 – 8 – 9 – 13 – 15

3. Hangileri heterozigottur?

  • Cevap: 2 – 4 – 5 – 14

4. Hangileri çekinik fenotipe sahiptir?

  • Cevap: 13 – 16

5. Hangisi benzerliklerin ve farklılıkların nesillere aktarılmasını araştiran bilim dalıdır?

  • Cevap: 10

6. Hangileri homolog kromozomlarda alel genlerin bulunduğu bölgelerdir?

  • Cevap: 7

7. Hangisi bir karakter bakımından heterozigot bireylerin çaprazlanmasına denir?

  • Cevap: 6

8. Hangisi baskın fenotipli bir bireyin genotipini öğrenmek için yapılır?

  • Cevap: 12

9. Hangisi bir kromozom üzerinde bulunan birden fazla gene denir?

  • Cevap: 13
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir