Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 175 Cevabı

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları / 10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı
2017 - 2018 10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları 2017 – 2018” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı 

A. Aşağıda bulunan yapılandırılmış griddeki numaralı kutucuklarda kalıtimla ilgili çeşitli kavramlar verilmiştir. Kutucuk numaralarını kullanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Yukarıdakilerden hangisi gen mutasyonu sonucu oluşur?

  • Cevap: 8

2. Yukarıdakilerden hangisi gen klonlamasında kullanılan halkasal yapıda DNA parçasıdır?

  • Cevap: 6

3. Yukarıdakilerden hangisi etkisini daima fenotipte gösteren gendir?

  • Cevap: 16

4. Yukarıdakilerden hangisi kromozomlarda karşılıklı genlerin bulunduğu yerdir?

  • Cevap: 1

5. Yukarıdakilerden hangilerinin kalıtimı Y kromozomu ile sağlanır?

  • Cevap: 4 – 10 – 15

6. Yukarıdakilerden hangilerinin gonozomların ayrılması sonucu görülür?

  • Cevap: 5 – 9 – 11

7. Yukarıdakilerden hangisi X kromozomu ile taşınır?

  • Cevap: 12 – 13

8. Yukarıdakilerden hangisi canlının dış görünümüdür?

  • Cevap: 3

9. Yukarıdakilerden hangisi otozomlarda ayrılmama sonucu oluşur?

  • Cevap: 2
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir