Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 190 Cevabı

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 190 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Seda BİKRİÇ tarafından 226 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Erman BİLİNGEN tarafından yapılmış.

10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 190 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR 

Yukarıdaki tabloda bazı kirlilik çeşitleri verilmiştir.

  • Cevap:

1. Aşağıdaki soruların altlarına uygun olan kirlilik çeşitlerinin numaralarını yazınız.

1. Hangileri göç hayvanlarının yolunu kaybetmesine neden olur?

  • Cevap: 6 numara

2. Evsel atıklar ve endüstriyel atıklar hangi kirliliğe neden olur?

  • Cevap: 1,2,3 ve 5 numara

3. Hangilerinin sonucunda işitme kaybı ve stres oluşur?

  • Cevap: 4 numara

4. Otobiyolojik temizleme hangilerinde görülür?

  • Cevap: 2 numara

5. Hangi kirlilikler sonucunda biyolojik birikim oluşur?

  • Cevap: 1,2,3 ve 5 numara

6. Hangi kirlilik çeşitleri insanda genetik bozukluklara ve kansere neden olur?

  • Cevap: 1,2,3 ve 5 numara

2. Aşağıdaki kirlilik çeşitleri ile sağlık problemlerini eşleştiriniz.

  • Cevap1. c, 2. ç, 3. b, 4. d, 5. a

Stres ()
Cilt hastalıkları ()
Astım ()
Biyolojik birikim ()
Besin zehirlenmeleri ()

  1. Hava kirliliği (c)
  2. Toprak kirliliği (ç)
  3. Radyasyon (b)
  4. Su kirliliği (d)
  5. Gürültü kirliliği (a)
Bu içeriğe emoji ile tepki ver

İlgili Yazılar

YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close